Thorwald Veneberg nog bondscoach in Glasgow en Innsbruck
foto: KNWU
woensdag 23 mei 2018 om 21:00

Thorwald Veneberg nog bondscoach in Glasgow en Innsbruck

Thorwald Veneberg blijft voorlopig bondscoach van de Nederlandse mannen en vrouwen. Hij gaat die rol vanaf 1 juli combineren met zijn nieuwe functie als directeur van de KNWU.

Vincent Luyendijk, de huidige directeur, maakte gisteren bekend na twee jaar de KNWU te verlaten. Hij wordt opgevolgd door Veneberg, die samen met Margo de Vries de nieuwe directie gaat vormen van de nationale wielerbond.

Veneberg bevestigt aan WielerFlits dit jaar af te maken als bondscoach. “Ik maak de trajecten met de sporters met betrekking tot het EK en WK af. Ik hoop dat tegen die tijd wel samen te doen met een opvolger”, aldus Veneberg. “Een goede en gedegen overdracht is belangrijk.”

Dat betekent dat tijdens het Europees kampioenschap in het Britse Glasgow (5-10 augustus) en op het wereldkampioenschap in het Oostenrijkse Innsbruck (23-30 september) Veneberg de Nederlandse selecties nog zal begeleiden. Wie de nieuwe bondscoach wordt, is nog niet bekend.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
23 mei 2018 22:07
Torrie is een topper
23 mei 2018 23:03
Waarom is hij een topper? De knwu ziet het helemaal met hem zitten dat is duidelijk. Zal wel een goed bestuurder zijn dan. Maar ik kan niks bedenken behalve dat hij weinig domme acties laat zien.
Als renner alleen opvallend vanwege zn conflict met rabo.
24 mei 2018 03:01
Ben benieuwd voor de nieuwe bondscoach. Misschien Niermann eens polsen. Maar die zal wel goed zitten bij lotto en dat betaalt wsl ook beter
24 mei 2018 09:00
Mwielerfan - 23 mei 2018 om 23:03
Z'n baantje bij de KNWU was dan ook een goedmakertje...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.