Tijdstraf Gilbert, Stybar na aanval op stoep, Capiot dient klacht in tegen straf
foto: Cor Vos (archief)
maandag 17 augustus 2020 om 23:10

Tijdstraf Gilbert, Stybar na aanval op stoep, Capiot dient klacht in tegen straf

Update Philippe Gilbert, Zdenek Stybar en Amaury Capiot kleurden de finale van de tweede rit van Tour de Wallonie, maar zij hebben dat moeten bekopen met een tijdstraf van twintig seconden. De drie trokken in Overijse, waar een tussensprint lag, ten aanval op een kasseienheuvel en maakten daarbij gebruik van de stoep.

“Gebruik van het trottoir voor de passage van de derde tussensprint”, staat te lezen in het juryrapport van de Tour de Wallonie. En de straffen voor de kopmannen van Lotto Soudal, Deceuninck-Quick-Step en Sport Vlaanderen-Baloise zijn niet mals. Vooral de twintig seconden tijdstraf in het klassement zullen ze voelen, omdat ze alle drie hopen op een goed eindresultaat in Wallonië.

Daarnaast krijgen Gilbert, Stybar en Capiot een boete van 200 Zwitserse Frank, vijftien punten in mindering in het UCI-klassement en twintig punten in mindering in het puntenklassement. Ook waren er tijdens de tweede rit boetes voor Roy Jans (plassen in het bijzijn van publiek) en Dylan Sunderland (plakbidon) aldus de jury. (Maandag 17 augustus, 20.01 uur)


Update 23.10 uur – Capiot dient klacht in: “Ik reed niet op de stoep”

“Waarom krijg ik een boete?”, vraagt Capiot zich af in gesprek met WielerFlits. De beelden van de betreffende passage (zie onder) zeggen volgens hem genoeg. “Ik rijd links, in de goot. Oliver Naesen stuurde mij door dat ik bestraft was, anders had ik niet geweten. Je mag daar niet op de stoep koersen. Maar als eentje het doet, gaat de rest mee. Zeker als het grote namen zijn.”

Capiot bevestigt dat hij met zijn ploeg Sport Vlaanderen-Baloise een klacht in gaat dienen tegen de straf. (Maandag 17 augustus, 23.10 uur)

Afbeelding

Een momentopname van de betreffende aanval – foto: Twitter

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.