Tim Wellens: “Een nat WK is in ons voordeel”
foto: Cor Vos
donderdag 26 september 2019 om 18:21

Tim Wellens: “Een nat WK is in ons voordeel”

Het weer heeft deze week al zijn stempel gedrukt op het WK wielrennen in Yorkshire, maar zondag lijkt de regen met bakken uit de hemel te vallen. “Dat is goed voor mij en de Belgische ploeg”, zo vertelt Tim Wellens in gesprek met Cyclingnews. “Mocht het regenen, dan zal het een veel zwaardere wedstrijd worden.”

Vanochtend verkende een groot deel van de Belgische WK-selectie de lokale omloop in en rond Harrogate. Zo ook Tim Wellens, die steevast goed presteert in regenachtige omstandigheden. En laat het zondag nu flink gaan plenzen, als we tenminste de laatste weersvoorspellingen mogen geloven. “Wel of geen regen is een groot verschil”, aldus Wellens.

De schaduwfavoriet spreekt na de verkenning van een mooi parcours. “Het is niet superzwaar als je puur kijkt naar het aantal hoogtemeters, maar het voelt in werkelijkheid toch zwaarder aan. Je zult constant moeten remmen en weer optrekken. Het belangrijkste is om telkens in een goede positie te zitten, maar je hebt ook flink wat geluk nodig.”

Wellens werd voorafgaand aan het WK negende in de GP de Québec en vierde in de GP de Montréal. De renner van Lotto Soudal is dus klaar om zondag te schitteren, maar hij zal wel rekening moeten houden met zijn landgenoten Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns en Remco Evenepoel, die ook een gooi willen naar de regenboogtrui.

Greg Van Avermaet en Oliver Naesen – foto: Cor Vos

Van Avermaet: “Het is een verraderlijk parcours”
Wellens zag in Montréal Van Avermaet naar de zege sprinten. De Olympisch kampioen krijgt in Yorkshire een ideaal parcours voorgeschoteld, met een licht oplopende finishstraat, een gedroomde aankomst voor de coureur van CCC. “Het is echt een verraderlijk parcours. Het is belangrijk om vooraan te zitten, maar er zullen valpartijen ontstaan”, waarschuwt Van Avermaet.

“Het zal niet makkelijk worden om telkens in een goede positie te rijden, aangezien iedereen vooraan wil zitten. De belangrijkste punten zijn de stroken na de bruggen, want het peloton zal dan op een lint worden getrokken.”


Morgen verschijnt een uitgebreide voorbeschouwing op de wegwedstrijd voor mannen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.