Bastianelli, D’hoore, Kreder, Dupont, Gent-Wevelgem, Para-WK
foto: Alé Cipollini
zondag 25 maart 2018 om 20:00

Bastianelli, D’hoore, Kreder, Dupont, Gent-Wevelgem, Para-WK

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Marta Bastianelli, Stefan Kreder, Timothy Dupont en het Para-WK baanwielrennen.

Mama Bastianelli: “Moederschap niet makkelijk te combineren”

Voor Marta Bastianelli was haar zege in Gent-Wevelgem haar tweede zege van het seizoen, nadat ze in februari al een ritzege boekte in Valencia. “Het was een heel mooie dag voor onze ploeg”, reageerde ze na afloop in het flashinterview bij Sporza. “We hadden het de hele dag goed onder controle en dankzij Chloe Hosking, die de sprint aantrok voor mij, kon ik winnen. Deze overwinning betekent heel veel voor mij, want ik heb hard gewerkt afgelopen winter. Het is niet makkelijk om het moederschap te combineren met mijn sportieve carrière. Sommigen zouden me al oud noemen met mijn dertig jaar, maar ik voel me nog jong genoeg.”


D’hoore kampte met schakelprobleem

Jolien D’hoore wijt haar tweede plaats aan een mechanisch mankement. “Ik was goed gepositioneerd voor de sprint en ik ging ook goed aan ‘op mijn 12’ en ik wou schakelen naar ‘mijn 11’, maar dat lukte niet. Ik sprintte wel, maar ik kon niet sneller en dan net voor de finish lukte het schakelen wel, maar dan was het kalf al verdronken. Normaal kan ik nog versnellen in mijn sprint, maar nu bleef ik gewoon hangen. Dat is echt wel jammer, ook omdat ik voelde dat het er zeker in zat”, aldus de winnares van de Driedaagse Brugge-De Panne tegen Sporza.


Stefan Kreder stopt voorlopig met fietsen

Na Jaap de Jong stopt ook Stefan Kreder voorlopig met wielrennen. Dat laat de 21-jarige ex-renner van Metec-TKH weten op Twitter. “Na de afgelopen periode veel te hebben nagedacht, heb ik vandaag definitief besloten om te stoppen met wielrennen voor onbepaalde tijd. Dank aan iedereen die een bijdrage hebben geleverd de afgelopen vijftien jaar en in het speciaal mijn ouders”, schrijft de telg van de Kreder-familie. Stefan is de jongere broer van Michel, die bij Aqua Blue Sport rijdt, en Raymond.


Timothy Dupont moest Gent-Wevelgem missen vanwege ziekte

Timothy Dupont stond vandaag niet aan de start van Gent-Wevelgem, al was dat wel de planning. De Belgische spurter kampte met ziekte en moest de koers daarom laten schieten, meldde zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert. Met wat voor ziekte hij kampt en of het verdere gevolgen heeft voor de rest van zijn seizoen is nog niet bekend. Komende week komen voor de rappe Dupont nog diverse koersen aan die hem liggen.


Manfredi wint Gent-Wevelgem U19, Nederlandse Uneken tweede bij junioren meisjes

De Italiaan Samuele Manfredi heeft Gent-Wevelgem bij de junioren op zijn naam geschreven. De 18-jarige coureur was in een sprint zijn twee medevluchters te snel af. De Noor Søren Waerenskjold en de Amerikaan Quinn Simmons finishten respectievelijk als tweede en derde. Bas van Belle was de beste Nederlander, hij eindigde als tiende. Bij de junioren meisjes ging de winst naar een Française met een toepasselijke voornaam: Victoire Berteau. De Nederlandse Lonneke Uneken eindigde als tweede.


Nederland rijgt medailles aaneen op Para-WK

Na een succesvolle openingsdag wist Nederland ook dit weekend diverse medailles te winnen op het Para-WK baanwielrennen. Alyda Norbruis pakte liefst twee keer goud in Rio de Janeiro. Dat deed zij op de 500 meter en op het onderdeel scratch. Eerder won Norbruis al goud op de individuele achtervolging. Ook WK-debutante Caroline Groot won weer goud, dit keer op de scratch. Op de kilometer ging Arnoud Nijhuis met het zilver naar huis. De combinatie Tristan Bangma en Patrick Bos (tandem) pakte twee keer brons, eerst op de achtervolging en daarna nog een keer op de kilometer.. Daniel Abraham greep brons op de individuele achtervolging.


Chris Harper kampioen van Oceanië

Het Oceanisch kampioenschap voor elite mannen is gewonnen voor Chris Harper. De 23-jarige Australiër van Bennelong SwissWellness was na 150 kilometer in en rond Railton de sterkste. Hij kwam solo over de streep, voor James Whelan en Cyrus Monk van Drapac-EF. Gisteren ging de overwinning in de wegwedstrijd bij de vrouwen naar Sharlotte Lucas uit Nieuw-Zeeland.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
25 maart 2018 20:03
Mooi dat ook het Para-WK baanwielrennen aan bod komt.
25 maart 2018 20:57
Raymond rijdt niet bij Aqua Blue maar voor een Japans ploegje. Vandaag wel gewonnen!
25 maart 2018 21:48
Bontrager! Maar continental is ook goed

Om te reageren moet je ingelogd zijn.