Chris Harper loopt lichte hersenschudding op bij lelijke val in Tour of the Alps
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2024 om 18:52

Chris Harper loopt lichte hersenschudding op bij lelijke val in Tour of the Alps

Update Chris Harper heeft de Tour of the Alps moeten verlaten. De Australiër koos tijdens de vierde etappe de aanval, maar schoof in de voorlaatste afdaling hard onderuit. Opvallend: enkele seconden later schoof Ben O’Connor in dezelfde bocht ook onderuit.

Harper was in de afdaling van de Passo del Vetriolo weggereden uit de groep der favorieten. Hij was in zijn eentje op jacht naar vroege vluchter Simon Carr en kwam steeds dichterbij de Brit. Op zo’n 25 kilometer van de streep ging het echter mis. De klimmer van Jayco AlUla raakte de macht over het stuur kwijt in een bocht naar links en smakte tegen het asfalt. Hij schoof door, raakte met zijn hoofd een lantaarnpaal en kwam zo tot stilstand. Het was al snel duidelijk dat Harper zijn weg niet kon vervolgen.

Zijn landgenoot O’Connor was in de afdaling ook weggereden bij de andere klassementsrenners en zat Harper op de hielen. Maar ook hij kwam ten val in de bocht naar links. In tegenstelling tot Harper, stapte O’Connor wel weer op. Hij kon weer aansluiten bij de andere favorieten en blijft zo meestrijden voor de eindzege.

Update 18.52

Harper heeft geen breuken overgehouden aan zijn valpartij. Dat meldt zijn ploeg Jayco AlUla op sociale media. Wel liep hij ‘oppervlakkige wonden en een lichte hersenschudding’ op, schrijft het team. “De Australiër zal nu rusten, herstellen en het herschuddingsprotocol van het team volgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.