Tinkov over 2016: “Giro met Majka, Tour en Vuelta voor Contador”
foto: ANSA, archief
maandag 14 september 2015 om 12:34

Tinkov over 2016: “Giro met Majka, Tour en Vuelta voor Contador”

Nu de Vuelta a España van dit jaar afgelopen is, zet Oleg Tinkov zijn vizier al op het komende seizoen. De excentrieke eigenaar van Tinkoff-Saxo wil volgend jaar ook weer in alle grote rondes een rol spelen in het algemeen klassement. Sterker nog, hij wil ze allemaal winnen. Alberto Contador richt zich volledig op de Tour de France, maar gaat volgens zijn Russische baas ook de Vuelta rijden in het laatste jaar van zijn carrière.

Rafal Majka wist gisteren voor het eerst in zijn loopbaan een podiumplaats te behalen in een grote ronde. De Pool zal komend jaar proberen de Giro d’Italia te winnen. Mocht dit lukken, dan volgt hij zijn ploeggenoot Contador op. De Spanjaard reed dit jaar de combinatie Giro-Tour. De Italiaanse rittenkoers wist hij te winnen, La Grande Boucle besloot hij als vijfde.

In 2016 zal El Pistolero ook twee grote rondes rijden, de Tour en de Vuelta. Contador heeft zijn afscheid – eind 2016 – al aangekondigd, maar hij wil nog een keer alles uit de kast trekken. “Volgend jaar is de Tour de spil van mijn seizoen”, meldde de Spanjaard vorige maand via Twitter. Nu maakt zijn ploegbaas ook bekend dat daarna de Vuelta op zijn programma zal staan. Zijn thuisronde wist Contador al drie keer winnend af te sluiten.

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
14 september 2015 17:08
Als de Giro zoveel tijdrit kilometers heeft, is dat voor Dumoulin dan niet te combineren met de Olympische Spelen?
14 september 2015 17:08
@rhohan
Hiervan akte, begrepen Tom?
14 september 2015 17:27
@Schipperaar Vergelijk gewoon even de palmaressen van Contador en Froome met die van Dumoulin, die heeft een aantal tijdritjes gewonnen plus die etappe van een paar weken terug. Als je die afweegt tov de resultaten van die andere twee kun je ze toch nooit in een adem noemen ? Anders kan ik er ook nog wel een stuk of 20 bedenken, heel misschien over een jaar of 10..maar nu ? Nahh
14 september 2015 17:38
Superdopeur Rasmussen moest wel zoveel spul in zijn lijf kappen om aan de top te geraken. En dan ging hij nét wat over die top zodat het lachwekkend werd. Anderen zijn gewoon veel getalenteerder. Komen ze samen, dan heb je een gevecht inderdaad.

In topvorm zie ik Bertje wel bikkelen om de zegen met Froome. Die bakt er geen bal van buiten één demarrage. Ik hoop dat Valverde er weg blijft en dat ze met Quintana eens vollebak naar de Tour gaan. Vuurwerk vanaf het begin, 3 toppers strijdend om de zege.

En Majka de Giro...dat valt nog te bekijken. Hij mist wat bergop.
14 september 2015 17:39
Niet vergeten dat schipperaar het alleenheerschap draagt als het over commentaren over Dumoulin gaat jongens. In het rijtje met Froome en Contador... Nu wordt ie helemaal mooi! Gesink werd 6e in de Tour, achter Nibali, Contador, Quintana , Valverde en Froome... Ik schat dat nog iets hoger in hoor, ookal droeg ie geen leiderstrui. Het slaat nergens op om hem nu al in dat rijtje te plaatsen. Wie weet na 2016 of 2017, al betwijfel ik dat ook, en dan noem je Quintana nog niet eens...
14 september 2015 17:49
@striga
Een ronderenner gaat voor ak, etappe is bijzaak, ook froome grossiert niet. Daarbij, door velen al genoemd, is zijn atletisch vermogen tov Froome flink int voordeel. Zoals Froome op de fiets zit met de aerodynamica van een hooischuur, is er voor Tom nog veel winst te behalen, dus ja, hij mag er voor mij al tussen, ook al begint ie net.
14 september 2015 17:56
Haha, de aerodynamica van een hooischuur. Kun je nagaan hoeveel talent hij heeft, toch zoveel winnen met zoveel luchtweerstand ;)

Ik vrees dat je qua Dumoulin tegen die gasten in topvorm nog wel eens van een koude kermis zou kunnen thuiskomen. Ik heb het al vaker gezegd hier, maar z'n wattages bergop zijn niet wereldschokkend, dat kunnen de Gesinks en Mollema's van deze wereld ook, en die zijn toch duidelijk subtop in de Tour.
14 september 2015 18:21
edit redactie: niet doen
14 september 2015 18:30
Het constant in een adem noemen van Dumoulin met Contador, Froome, Indurain, Merckx, Hinault en aanverwante beste ronderenners in meerdere jaargangen is heel heel heel erg prematuur en iets waar 'Tommie' meer last dan profijt van gaat hebben. Het zou je sieren als je ermee ophoudt.
14 september 2015 18:30
Gaan we het nu in ieder topic over Dumoulin hebben???? De wielerwereld bestaat uit zoveel meer renners. Zoals het dreamteam van Tinkov.... Laten we het daar over hebben.
Ik weet niet of Contador nog 2 grote ronde's achter elkaar aan kan. Dus misschien een ander voor de Tour bij die ploeg?
14 september 2015 20:10
Zou mooi zijn als Contador het nog een keer flikt in de Tour. Fantastische coureur, wil er toch nog niet aan denken dat hij gaat stoppen. Aan de andere kant, hij komt wel vaker terug op zijn woorden, dus er is nog een sprankje hoop...
14 september 2015 20:24
Zekers!
14 september 2015 20:39
Contador heeft al Froome verslagen in de vuelta van vorige jaar. Allebei vroegtijdig de tour verlaten dus gelijk in kracht.En als ze allebei in topvorm zijn is Alberto nog steeds de betere.
14 september 2015 20:52
De vraag of Froome dan wel Contador sterker is is mijns inziens onbeantwoordbaar. In ieder geval geef ik hem vooralsnog een grotere kans dan Quintana en al helemaal wanneer er een lange technische ITT wordt opgenomen. Gezien het feit dat deze dit jaar ontbrak zie ik die er volgend jaar absoluut inzitten.

En dat 'laatste seizoen' geloof ik (gelukkig) helemaal niks van. Zuiniger rijden, ja, stoppen, nee toch.
14 september 2015 22:28
Quote:
Allebei vroegtijdig de tour verlaten dus gelijk in kracht.

Want blessures op verschillende plaatsen nog wel, zijn altijd en overal gelijk.

Quote:
En als ze allebei in topvorm zijn is Alberto nog steeds de betere.

Blijkt nergens uit in tegendeel Froome veegde in 2013 de vloer aan met Contador. In 2014 won Contador het meeste duels en dit jaar is het weer Froome.

Anyway, Contador wankelde al wat in de Giro, vind hem überhaupt niet meer zo dominant als voor zijn schorsing.
15 september 2015 11:41
@rv
Misschien toch wat beter lezen. Ik zet hem helemaal niet op gelijke hoogte met jouw rijtje, vergelijk ze alleen maar omdat ie fysiek gezien voor geen van allen hoeft onder te doen.
Daar heeft Tommie echt geen moeite want als er een nl coureur is die heeft bewezen laconiek met druk om te gaan, is hij het wel. Waar ik me meer aan erger zijn degenen die hem 3 weken terug nog als figurant voor een ronde bestempelden, nu zijn programma voor 2016 al klaar hebben.
15 september 2015 11:52
Dat laconiek met de druk omgaan is volgens mij niet helemaal waar. Dat je het er zo uit vindt zien geloof ik graag, maar zelf heeft hij daar toch andere dingen over verteld. Vooral in de aanloop naar Amstel heeft hij bewust geprobeerd die druk bij zichzelf weg te nemen, meen dat hij zelfs vertelde dat hij met een sportpsycholoog de omgang met de druk bezig was. Ik zou het zeker niet als een probleem bestempelen, maar 'bewezen laconiek' is ook niet een stempel die ik er op zou plakken.
15 september 2015 11:54
Misschien moeten jullie met zn 2en even een Dumoulin topic openen...
15 september 2015 12:22
@vlek
Ben blij dat je niet helemaal ipv helemaal niet zegt zoals sommigen. Bij sommigen zoals vdb werkt druk verlammend, vooral als de overwinningen op zich laten wachten. Constant 2e worden id sprint zoals sagan en degenkolb dan gaat de druk soms averechts werken.
Na Tom zijn overwinningen dit jaar wordt de druk vanzelf minder. Juist als het niet moet, gaat t vaak wel.
15 september 2015 12:26
Hij gaat alleen niet vaak meer meemaken dat het niet moet. Hij zal niet in bijna iedere koers als een van de favorieten benaderd gaan worden. De vraag is of hij daar echt op zit te wachten. In de aanloop naar Amstel had hij bijvoorbeeld ook net een zware tijdrit gewonnen, waardoor zijn kansen wat opgeblazen werden. Daar heeft hij zich toen nadrukkelijk tegen verzet.
15 september 2015 13:04
Helemaal mee eens, niet te vergelijken, een tijdrit met lbl of amstel waar ie moet opboksen tegen sluwe vossen. Heb wel het idee dat ie in Spanje ongelooflijk veel ervaring heeft opgedaan door al die tijd in de voorste gelederen vertoeft te hebben en dat dat zeker van pas zal komen in eendagskoersen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.