Titelverdediger Vos verwacht zwaar EK: “Parcours is selectief genoeg”
foto: Orange Pictures / Jos Kafoe
dinsdag 31 juli 2018 om 17:37

Titelverdediger Vos verwacht zwaar EK: “Parcours is selectief genoeg”

Een jaar lang mocht Marianne Vos zich Europees kampioene noemen. Aankomende zondag hoopt de WaowDeals-renster zichzelf op te volgen. “Het is een lastig rondje. De sterke rensters komen op dit selectieve parcours bovendrijven”, zo is ze op de ploegsite van mening.

Nederland rekent in Glasgow niet alleen op Vos. Met Anna van der Breggen, wereldkampioene Chantal Blaak, Lucinda Brand en Ellen van Dijk kunnen er meerdere troeven worden uitgespeeld. “Je mag ervan uitgaan dat we – zoals altijd op kampioenschappen – het initiatief zullen nemen. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we de controle houden”, zo steekt Vos van wal.

De Brabanse ziet naar eigen zeggen kansen op het lastige parcours. “De omloop is gelijk aan het parcours van de Commonwealth Games van 2014. Het zijn weliswaar brede wegen, maar het gaat constant op en af. De sterke rensters komen op dit selectieve parcours bovendrijven.”

“Vier jaar geleden wisten Lizzie Deignan en Geraint Thomas hier solo te winnen. Dat zegt genoeg over de zwaarte van het parcours. Ik hoop dat ik een belangrijke rol kan spelen. Het belangrijkste is echter dat er een Nederlandse wint”, zo concludeert Vos.

Goede generale voor wegwedstrijd
De 31-jarige renster zal met vertrouwen afzakken naar Glasgow, na enkele goede uitslagen. Zo schreef ze vorige week nog het eindklassement van de BeNe Ladies Tour op haar naam, om afgelopen zaterdag als tweede te finishen in de Prudential RideLondon Classique.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2018 07:49
De wegwedstrijden in 2014 waren met name zwaar door het weer; ik kan me herinneren dat Armitstead en Thomas solo aankwamen in de stromende regen. En dat Vos in vorm is, ja op vlakke parcoursen in een sprint wel, maar sinds haar comeback is ze niet meer zo sterk bergop.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.