Toch nog hoop voor Tecos
woensdag 18 november 2009 om 15:37

Toch nog hoop voor Tecos

Hoewel de ploegleiding zich al had neergelegd bij de einde van de ploeg, is er toch nog hoop voor het Mexicaanse Tecos Trek de la Universidad Autónoma de Guadalajara. De Mexicaanse Wielerfederatie heeft volgens de Mexicaanse krant Ocho Columnas aangekondigd stappen te zullen ondernemen om de ploeg te proberen redden. Opvallend is dat volgens Juan Manuel Navarro net een gebrek aan steun van de federatie één van de oorzaken van de problemen was.

“We doen alles wat we kunnen om het team te redden en zullen samenzitten met Navarro om te zien hoe we mogelijke sponsors kunnen overtuigen met geld over de brug te komen”, aldus Edgardo Hernandez, grote baas van de Mexicaanse Wielerfederatie. “Tecos heeft een uitstekende structuur, infrastructuur en niveau én heeft goede buitenlandse connecties: allemaal pluspunten om renners ervan te verzekeren dat ze op het hoogste niveau kunnen rijden. Deze factoren zijn hoogst noodzakelijk voor de toekomst van het Mexicaanse wielrennen.”

Ook zou het team zeer belangrijk zijn voor Mexico met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Het aantal deelnemers per land wordt namelijk gebaseerd op het jaar voorafgaand aan elke olympiade. Mexico mocht in 2008 slechts één mannelijke en één vrouwelijke renner afvaardigen, maar het land heeft ambities om dat aantal te verhogen. Het verdwijnen van Tecos zou die ambities dus een flinke knauw geven.

Daarom overweegt de federatie ook om de procedure die het mogelijk maakt voor buitenlanders om de Mexicaanse nationaliteit te verkrijgen, te versoepelen. Zo wou Michael Rasmussen dit jaar de Mexicaanse nationaliteit aannemen, maar die onderhandelingen zijn nog steeds aan de gang.

Lees ook:
Tecos zet er na 54 jaar een punt achter

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.