Toekomst Roompot-Charles onzeker: “Renners zijn vrij om te gaan”
Zwaaien we Roompot-Charles uit? - foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2019 om 20:00

Toekomst Roompot-Charles onzeker: “Renners zijn vrij om te gaan”

Voor Roompot-Charles breken er spannende weken aan. De Nederlands-Belgische fusieploeg heeft twee aflopende sponsorcontracten en binnen nu en drie weken hoort het teammanagement of Roompot Vakanties en Charles doorgaan met de sponsoring. Ondertussen hebben de renners te horen gekregen dat ze mogen uitzien naar een andere ploeg.

“Deze maand horen we de beslissing”, vertelt ploegleider Erik Breukink aan WielerFlits. “Tegen de renners hebben we precies gezegd zoals het is: er is geen zekerheid. Zij hebben de ruimte om naar een ander team te gaan. We willen het namelijk niet op ons geweten hebben dat iemand een kans heeft, die renner vervolgens nog eventjes op ons wacht en dat het dan voorbij is. Al moet ik zeggen: voor onze renners komen die kansen altijd ietsje later. Nu zijn het vooral de WorldTour-teams die actief zijn.”

Mocht Roompot of Charles afhaken als sponsor, dan komt ook het voortbestaan van de ploeg in het gedrang. “Ik schat de kansen op dit moment op 50-50”, denkt Breukink. “Dat is het spel op dit niveau, je hebt hier vaak geen sponsor die jarenlang meegaat. Het zou jammer zijn als het stopt. Op dit moment zijn er geen andere hoofdsponsoren die klaar staan. Als Roompot afhaakt, is het een lastig verhaal. Dat is de partij die toch wel de kar trekt en ook andere partijen aantrekt. Zonder Roompot zijn we te klein.”

Een van de sterkhouders van de ploeg: Pieter Weening – foto: Cor Vos

Springplank voor jong talent
De ploeg deed in 2015 als Roompot-Oranje Peloton zijn intrede in de wielerwereld, als volledig Nederlandse ploeg. Het team werd opgericht door Michael Boogerd, Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard. Die laatste is teammanager, de overige mannen zijn de ploegleiders van wat nu Roompot-Charles is. Afgelopen winter fuseerde de ploeg met Véranda’s Willems-Crelan, de ploeg van teammanager Nick Nuyens. Nog voor de fusie werd afgerond, raakte het met Wout van Aert haar kopman kwijt.

Met Roompot-Oranje Peloton wilden de vier initiatiefnemers een ploeg op ProContinental-niveau creëren waar jonge Nederlandse renners een tussenstap naar de WorldTour konden maken en waar wat oudere renners een tweede kans konden krijgen. Onder meer Dylan Groenewegen, Taco van der Hoorn en Antwan Tolhoek maakten bij de Nederlandse ploeg hun profdebuut. Lars Boom, Sean De Bie, Jan-Willem van Schip en Pieter Weening zijn de grootste namen die nu bij de ploeg onder contract staan.

Groenewegen won in 2015 de Brussels Cycling Classic, de eerste .HC-zege van Roompot – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2019 13:13
Het zou jammer zijn.... een Nederlandse pro-continentale ploeg (al is het tegenwoordig half Belgisch) is gewoon goed voor het Nederlandse wielrennen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.