Tom Dumoulin: “Deze zege telt!”
woensdag 13 augustus 2014 om 21:21

Tom Dumoulin: “Deze zege telt!”

Tom Dumoulin was in de wolken na afloop van zijn tijdrit in de Eneco Tour. De Nederlands kampioen tijdrijden was in de Eneco Tour de snelste man tegen de klok, en behaalde daarmee zijn eerste WorldTour-zege uit zijn nog prille carrière: “Deze zege voelt bevrijdend”, glunderde hij na afloop.

De renner van Giant-Shimano was dit seizoen al vaker dicht bij een grote tijdritzege, maar wereldkampioen Tony Martin was steeds net iets beter. “Die tweede plekken achter Martin zijn frustrerend, maar ik heb er wel vrede in. Hij is gewoon de beste op dit moment. Mooi dat hij er vandaag niet was en dat ik nu weet te winnen.”

Tom Dumoulin

foto: Marcel Koch

Voor de Limburger is het zijn derde overwinning van het jaar. “Ik heb dit jaar al twee zeges, eentje met een leuke trui, maar deze overwinning telt internationaal”, klinkt het trots.

De dagzege heeft als bijkomend voordeel dat de 23-jarige renner opnieuw kansrijk is voor het eindklassement. Door een lekke band verloor hij gisteren veertien secondes. “Toen dacht ik eventjes dat het klassement voorbij was. In mijn hoofd was ik al bezig met energie sparen, maar toen kregen we weer de auto’s in zicht, waarna we toch nog gas hebben gegeven. Gelukkig kon ik de schade beperken. In het klassement sta ik er weer goed voor; gedeeld tweede. Ik kan mijn kansen afwachten. Mijn ploeg hoeft niet te controleren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.