Tom Dumoulin: “Ik kan niet op iedereen reageren”
zaterdag 16 augustus 2014 om 17:28

Tom Dumoulin: “Ik kan niet op iedereen reageren”

Tom Dumoulin

foto: Sirotti

Tom Dumoulin moest vandaag in de Eneco Tour zijn gisteren veroverde leiderstrui inleveren aan Tim Wellens. In de laatste kilometers zat de Limburger geïsoleerd en moest hij de Belg laten rijden. De Nederlander volgt in het klassement nu op dertien seconden . “Ik kan niet op iedereen reageren,” was zijn reactie na afloop.

“In de laatste ronde had ik Simon Geschke nog bij”, verdedigde de renner van Giant-Shimano zijn ploeg. “Maar toen reed hij lek en begonnen ze mij van alle kanten te bestoken.”

Dumoulin stemde zijn wedstrijd af op vier renners. “Ik heb geprobeerd om Boom, Grivko en het BMC-duo in de gaten te houden en daar op te reageren. En toen reed Wellens dus weg, maar ja, ik kan niet op alles reageren.”

De tijdritspecialist voelde zich desondanks vandaag heel goed. “Helaas gaat de derde man er met het been vandoor,” verwees hij naar de strijd tussen hemzelf en Boom. “Maar ik denk dat de rest van de renners ook kapot zaten. Dus voor hun is het dan makkelijk om tegen mij te zeggen dat ik moet rijden.”

Stiekem hoop Dumoulin nog steeds op eindwinst, maar hij weet dat het niet heel reëel meer is. “Het wordt morgen een moeilijke zaak. Het is een mooi parcours, maar het wordt lastig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.