Tom Dumoulin na ‘gemakkelijke’ dag: “Op het eind was het wat stressvol”
foto: Cor Vos
maandag 31 augustus 2020 om 19:53

Tom Dumoulin na ‘gemakkelijke’ dag: “Op het eind was het wat stressvol”

Tom Dumoulin heeft de derde etappe van de Tour de France goed doorstaan. De kopman van Jumbo-Visma spreekt na afloop van een gemakkelijke dag tegen het ANP. “Er werd niet te hard gereden”, vertelt Dumoulin, die als 34ste over de finish kwam in Sisteron.

“Even hadden we onderweg wat regen en op het eind was het wat stressvol, maar zo gaat dat altijd in de Tour”, weet de 29-jarige Dumoulin. “Ik ben tevreden en morgen is er een nieuwe dag.”

En wat voor een dag, dinsdag wacht de eerste bergetappe met aankomst boven in wintersportplaats Orcières-Merlette. “Daar was het peloton niet mee bezig”, aldus de Limburger na de rustig verreden rit. “Ik denk dat er met dit soort etappes en dan de tegenwind onderweg weinig kandidaten waren om mee te gaan in de vroege vlucht, want ze hadden weinig kans op succes. Er werd vandaag gewoon langzaam gereden.”

Dumoulin is in het algemeen klassement wel enkele plekken opgeschoven. De Nederlander begon de dag als tiende en staat nu zevende in de ranking, op zeventien seconden van gele trui Julian Alaphilippe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.