Tom Dumoulin, Bram Tankink, Felipe Orts, Toon Aerts
foto: Photopress.be
Koen Middendorp zondag 21 oktober 2018 om 20:15

Tom Dumoulin, Bram Tankink, Felipe Orts, Toon Aerts

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Tom Dumoulin, Bram Tankink, Toon Aerts en de Spaanse crosser Felipe Orts!

Tom Dumoulin stapt in het huwelijksbootje

Een heuglijk moment voor Tom Dumoulin: de Limburger is zaterdag namelijk in het huwelijksbootje gestapt met zijn vriendin Thanee van Hulst. 1Limburg meldt dat de twee elkaar het jawoord hebben gegeven in Maastricht.

Op het huwelijk waren enkele bekende wielergasten aanwezig. Zo waren Laurens ten Dam, de pas gestopte Bram Tankink en Sunweb-perschef Bennie Ceulen van de partij. De 67-jarige Ceulen liet onlangs weten met pensioen te gaan.

Dumoulin was al sinds 8 oktober 2017 verloofd met Van Hulst. Het stel woont in het Belgische Kanne, vlak over de Limburgse grens.


Bram Tankink wijst naar de UCI

Bram Tankink is gestopt als wielrenner. De meeste mensen wisten dit al een tijdje, maar bij de UCI zijn ze niet helemaal mee. De veteraan van LottoNL-Jumbo werd – niet zo blij – verrast met een out-of-competition-controle bij hem thuis. Dat terwijl Tankink net een familie-uitje ondernam: “Zojuist terug kunnen komen van familie-uitje voor een out-of-competition-controle. Waarbij de controleurs speciaal voor mij uit München kwamen vliegen. Bij deze. UCI, I stopped cycling 2 weeks ago“, is de boodschap duidelijk.


Felipe Orts blijft bescheiden

Niet louter Nederlandse en Belgische vlaggetjes in de top-10 van de Wereldbeker Veldrijden in Bern zondagmiddag. Er prijkte zelfs een Spaans vlaggetje op plek acht. Een van de verrassingen van de dag was de 23-jarige Felipe Orts, vorig jaar nog goed voor zilver op het WK veldrijden voor beloften. “Ik ben echt enorm blij, want ik had niet verwacht al zo snel op dit niveau te kunnen crossen”, zegt hij tegen Zikloland. “Het geeft een grote voldoening om met de besten van de wereld mee te kunnen, maar we hebben hier samen met het team jarenlang hard voor gewerkt. Het is zaak om nu met beide benen op de grond te blijven, want het seizoen is pas net begonnen.”


Aerts: “Ik hoop de leiderstrui ook in Koksijde nog te hebben”

Toon Aerts staat nog altijd aan de leiding van de Wereldbeker, maar hij voorziet problemen. “Straks in Tábor mag ik nog eens in die witte trui rijden, dat is leuk”, lacht de crosser van Telenet Fidea Lions bij Sporza. “Het zou nog leuker zijn als ik straks in Koksijde er ook in België in mag rijden. Het enige nadeel is dat Mathieu (van der Poel, red.) ze vanaf nu allemaal meedoet, net als Wout. Dat zijn mijn twee grootste concurrenten. In andere klassementen is dat niet het geval. Dat maakt het moeilijk voor mij. Alles op één klassement zetten is gevaarlijk. Maar de Wereldbeker is wel het meest prestigieus.”

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2018 09:22
Echtpaar Dumoulin gefeliciteerd.
Veel geluk en gezondheid.
21 oktober 2018 10:09
In bocca al lupo, Tom!
21 oktober 2018 10:16
Dat is nog eens een contract voor onbepaalde tijd waar vertrouwen uit spreekt. Van harte, Tom en wederhelft!

Overigens gelden ook in dit geval flink wat protocollen en andere geschreven/ongeschreven regels.
21 oktober 2018 14:22
Moscon gewoon als kopman - in - de - luwte lijkt me. Met Thomas en Froome die maandenlang gaan kwaken dat het hen ook wel wat lijkt om vervolgens gewoon naar de tour te gaan.
21 oktober 2018 14:48
Verkeerde topic Romans?
  21 oktober 2018 15:19
  Volgens mij was dit eerst zo'n verzamelbericht, maar is het gedeelte met Moscon weggehaald.
  21 oktober 2018 15:49
  Dat klopt. Moscon hebben we een eigen topic gegeven.
21 oktober 2018 16:13
Ook van mij hartelijk gefeliciteerd
21 oktober 2018 22:27
Waarom komt Tankink dan terug van een familieuitje? Hij kan toch gewoon melden dat hij niet meer fietst.
22 oktober 2018 03:10
Onlangs in de podcast van Ten Dam meldde Tankink dat hij gewoon tot 31 december op de loonlijst staat. Hij is dus momenteel gewoon nog profwielrenner en moet daarom beschikbaar zijn voor dopingcontroles. Dat hij geen wedstrijden meer rijdt doet er niet toe.
22 oktober 2018 07:38
Het was toch ook een out of competition controle :)?
22 oktober 2018 08:09
Iemand die bij Rabobank heeft gereden en zogenaamd geen flauw idee had wat daar allemaal gebeurde moet misschien effe niet zo'n interessante bek opzetten richting een instantie die alleen maar zijn werk doet? Of moeten we Brammetje-van-de-oude-garde maar op zijn blauwe ogen geloven dat ie die laatste wedstrijden wel clean heeft gereden?
  22 oktober 2018 09:25
  Zozo, wat een woede. Tankink reed in de tijd waar jij het over hebt niet eens bij Rabo.
  22 oktober 2018 09:49
  Over welke tijd heeft @west het dan, @tendam?

  Tankink heeft volgens mij wel degelijk met bv Menchov, Boogerd, Dekker & Dekker gereden. Bovendien, de ploeg waar hij daarvoor reed.....

  Contracten lopen door tot 31/12 meen ik, ik vind het niet zo verwonderlijk dat je niet van de 1 op de andere dag uit de testing pool bent.
  22 oktober 2018 10:24
  @trickstuff
  Het is bekend dat er na 2007 een grote schoonmaak is doorgevoerd. Behalve Menchov dan misschien. Los daarvan verbaasde ik me vooral over de woede bij west, over zo'n onschuldige grap. Alsof Tankink hem/haar iets heeft misdaan...
  22 oktober 2018 10:49
  Snap ik wel ja @tendam
  22 oktober 2018 15:38
  Woede?
22 oktober 2018 10:36
Verbaast Tankink zich ook dat Lotto Jumbo zijn salaris noch uitbetaald tot eind December.
Een naïeve opmerking over zijn doping controle lijkt mij

Om te reageren moet je ingelogd zijn.