Tom Dumoulin: “Vraag me af of ik in 2019 wel alles op de Tour moet zetten”

maandag 19 november 2018 om 08:57
Tom Dumoulin: “Vraag me af of ik in 2019 wel alles op de Tour moet zetten”

foto: Sirotti (archief)

Tom Dumoulin heeft zondag tijdens de Amstel Gold Race experience zijn twijfels geuit over deelname aan de Tour de France. “Ik denk niet dat er de afgelopen jaren een grote ronde is verreden die zo slecht bij mijn profiel past”, klonk het volgens De Telegraaf.

Bij de onthullingen van de parcours van de Tour en de Giro viel al direct het grote verschil in aantal kilometers tegen de klok op. “In alle opzichten ligt de Giro me veel beter”, aldus Dumoulin. De Giro telt volgend jaar bijna zestig tijdritkilometers, terwijl de Tour het moet doen met slechts 27 chronokilometers.

Dit zorgt voor twijfels bij de voormalig Giro-winnaar. “De tweede plaats achter Geraint Thomas afgelopen zomer maakt het mijn grote uitdaging om de Tour te winnen, maar ik vraag me af of ik in 2019 wel alles op de Tour moet zetten”, aldus de Nederlander.

“Ik heb momenteel niet echt een voorkeur qua grote ronde, dus de ploeg heeft de doorslaggevende stem”, legt Dumoulin de keuze bij zijn ploegleiding. “We zullen spoedig die knoop doorhakken omdat het hele programma afhankelijk is van die keuze.”

Of er opnieuw een dubbel Giro-Tour in zit zoals afgelopen jaar? “Na dit seizoen weet ik hoe zwaar die dubbel weegt en het is verre van ideaal om ieder jaar twee grote rondes te rijden”, lijkt de Limburger te hinten naar een ‘nee’.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair