Tom-Jelte Slagter: “We zullen er staan in Valkenburg”
zaterdag 15 september 2012 om 12:27

Tom-Jelte Slagter: “We zullen er staan in Valkenburg”

foto: Sirotti

Tom-Jelte Slagter maakt volgende week voor de Nederlandse nationale ploeg zijn debuut op het wereldkampioenschap bij de profs. Aangezien dit ook in eigen land wordt verreden is Slagter zeer tevreden met zijn selectie. WielerFlits sprak er met hem over.

De Nederlander wilde absoluut aan de start staan in Valkenburg. “Ik probeerde me al een tijdje in de kijker van bondscoach Leo van Vliet te rijden en heb hem dan ook al eerder nadrukkelijk laten weten dat ik er wel bij wilde zijn. Daarvoor moest ik me natuurlijk wel eerst bewijzen, en ik denk dat ik dat goed heb gedaan. Ik ben al sinds de Grand Prix Plouay goed in vorm, en reed me ook in het Canadese tweeluik al in de kijker. Ik rijd eind deze week nog een koers in België, en dan verwacht ik top te zijn op het wereldkampioenschap”, vertelt een Slagter die nog geen al te grote voorspellingen durft te doen.

“Ik heb nog geen idee wat mijn rol zal zijn binnen de Nederlandse ploeg. Binnenkort zullen we een rolverdeling afspreken. Ik denk wel de finale te kunnen rijden, daarbij bedoel ik niet dat ik meteen top tien ga rijden, maar ik verwacht wel met de beteren mee te kunnen.” Ook de jonge prof bij Rabobank werd gepolst naar zijn prognose. “Ik denk niet dat er echt één bepaalde topfavoriet is maar ik zie Spanje, met Valverde, Contador en Rodriguez, en België als de gevaarlijkste landen. Maar eigenlijk maakt ieder land hier zijn doel van, en wil iedereen hier goed zijn.”

Hij heeft hoge verwachtingen, en wil met Nederland in de breedte een rol spelen. “Als Nederlandse ploeg moeten we in eigen land wel een goede prestatie neerzetten, en dat gaan we ook proberen te doen. We gaan proberen goed aanwezig te zijn in de finale, en dan te bepalen wie we als kopman zullen uitspelen. Op voorhand kunnen we moeilijk inschatten wie van ons de beste is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.