Tom Pidcock: “Ik had een kans om te winnen toen Van Aert viel”
Pidcock en Van Aert strijden om de zege - foto: Cor Vos
zaterdag 1 januari 2022 om 16:37

Tom Pidcock: “Ik had een kans om te winnen toen Van Aert viel”

Tom Pidcock stond zaterdag niet met het idee om te winnen aan de start van de GP Sven Nys. De Brit wil met het oog op het WK beter en beter worden, dus zijn zeges nu niet het grote doel. Toch laat Pidcock de kans niet liggen als deze zich voordoet, zo lacht hij na afloop: “Ik had wel een kans om te winnen toen Van Aert viel.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Valpartijen zijn niet fraai, maar ik denk dat het hoort bij de sport. Hij heeft me nog steeds eerlijk verslagen. Vooral tijdens het rennen was hij een stuk sterker dan ik. Ik moest er gewoon voor zorgen dat ik mijn ritme behield. Nadat hij op achterstand kwam te rijden, reed Van Aert het gat ook snel weer dicht”, gaat hij verder.

Toch gaf de Brit ook toen de moed niet op. “Hij was gewoon sterker, dus hoopte ik op een fout. Die maakte hij uiteindelijk niet. Kurt (Bogaerts, red), vertelde me nog dat ik moest blijven rijden tot de finish om toch nog kans te maken, maar het mocht niet baten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.