zondag 14 april 2024 om 17:09

Tom Pidcock reageert met knipoog op winst: “Fijn om hier een tweede keer te winnen”

Video Tom Pidcock heeft de Amstel Gold Race op zijn naam weten te schrijven. Op een kleine dertig kilometer van de streep zat de renner van INEOS Grenadiers mee met een beslissende schifting. In de finale bleek hij de sterkste van de weggesprongen mannen en versloeg hij Tiesj Benoot, Marc Hirschi en Mauri Vansevenant in de sprint. “Eindelijk hier winnen betekent veel voor mij”, aldus de Brit in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Derde in 2023, tweede in 2021 en dan eindelijk winst in 2024. Voor Tom Pidcock voelt de winst in de Amstel Gold Race als een bevrijding. Al kan de Brit het niet laten om te refereren aan de omstreden fotofinish in 2021. “Ik wil eigenlijk zeggen: het voelt goed om hier een tweede keer te winnen, maar dat zal ik niet doen”, lacht de Brit. “Het voelt heel goed. Dit jaar is zo zwaar geweest met grote opofferingen en veel weg van huis. Eindelijk de handen in de lucht steken is dan erg fijn.”

“Zeker deze koers betekent veel voor mij”, gaat de Brit verder. “Ik ben hier vaak goed en vandaag was het team voor mij aan het rijden. Zij stonden volledig achter mij. Zelf was Kwiatkowski ook top, maar ook hij reed vol voor mij.” Uiteindelijk kon Pidcock dit vertrouwen dus belonen door in de sprint te winnen van zijn drie metgezellen.

Toch had Pidcock niet enorm veel vertrouwen in de eigen sprint. “Half-half vertrouwen, zou ik willen zeggen. Door mijn handen had ik na Roubaix moeite met sprinten. Ik had veel schouderpijn, omdat ik de handvatten niet goed kon vasthouden. Ik had dus niet super veel vertrouwen, maar het is goed afgelopen.”

De winnaar van de dag werd ook gevraagd naar de grote concurrent Mathieu van der Poel, die vandaag slechts een bijrol vertolkte. “Ik denk dat iedereen naar elkaar keek voor de Keutenberg, en daarna volgde ik de beslissende schifting. Het is draait in de fase van de koers niet altijd om de benen, maar ook om de juiste versnelling plaatsen op het juiste moment.”

Ten slotte kijkt Pidcock ook nog vooruit naar de resterende heuvelklassiekers. Zit er nog meer in het vat? “Nu is de druk eraf, dus het wordt lekker koersen en ons best doen. Ik wil eigenlijk zeggen dat we kunnen gaan genieten, maar dat zal in koers misschien niet zo voelen”, sluit de man van INEOS Grenadiers met een glimlach af.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
14 april 2024 19:07
Klein, heel klein Tommeke. Het zou je sieren, mocht je even goed met verlies kunnen omgaan als van Aert. Dat is de sportiefste verliezer ooit en hij verdient zo'n venijnige steek dan ook niet. Ik was blij met je overwinning, maar nu, bah, laat maar...
24 april 2024 09:57
Dit missen we wel op .NL. Een wielerflitser die Van Aert blind adoreert. Van der Poel adoratie, check. Evenepoel adoratie, check, Pogacar adoratie, check. Maar Wout heeft het toch lastig op .NL.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.