Tom Van Asbroeck na winst in Binche: “Wist dat ik links moest sprinten”
foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2019 om 17:19

Tom Van Asbroeck na winst in Binche: “Wist dat ik links moest sprinten”

Tom Van Asbroeck won de sprint van een ruime kopgroep in de Mémorial Frank Vandenbroucke. Op de hellende kasseistrook in Binche klopte hij op de streep nipt Oliver Naesen. “Leuk om mijn seizoen zo te eindigen”, vertelde hij achteraf.

Van Asbroeck is aan een sterk najaar bezig. Zo werd hij zaterdag ook al vierde in de Eurométropole Tour. Vandaag schoot hij eindelijk nog eens de hoofdvogel af. Zijn eerste UCI-overwinning sinds 24 augustus 2016. En of hij daar blij mee was.

“Dit was mijn vierde deelname hier, maar ik herinner me vooral die van 2015, toen Ramon Sinkeldam won. Ik werd toen derde en leerde daaruit dat links tegen de dranghekken de ideale lijn lag om te sprinten. Ik heb geprobeerd hetzelfde te doen als toen en dat is goed gegaan. Het was nipt tegen Oliver (Naesen, red), maar ik hield hem wel af.”

“Natuurlijk ben ik zeer tevreden met deze eerste zege van het seizoen. Het is leuk om op die manier 2019 af te sluiten”, besloot Van Asbroeck, die in 2020 – nadat Israël Cycling Academy de vergunning van Katusha kocht – opnieuw een WorldTourrenner wordt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.