zondag 12 januari 2020 om 18:42

Toon Aerts tankt vertrouwen met derde plek op BK Veldrijden

Video Toon Aerts slaagde er vandaag niet in zijn Belgische titel van vorig jaar een succesvol vervolg te geven. In Antwerpen moest hij zijn meerdere erkennen in de overmacht van Pauwels Sauzen-Bingoal en genoegen nemen met een derde plek. Hij gaf voor de camera van WielerFlits na afloop toe dat hij onderweg afgezien heeft, maar tevreden is met zijn optreden.

“Ik heb heel veel pijn gehad”, aldus Aerts. “Niet zozeer van mijn ribben, maar ook van het afzien. Ik merk nu dat ik toch wel wat competitieritme mis”, gaf hij toe.

Aerts ging nochtans goed van start. “Ik was heel gemotiveerd. Het deed deugd om na drie weken tussen de nadarhekken en het publiek te kunnen fietsen. Ik had de opening om meteen naar de kop door te schuiven. Maar het was heel zwaar om constant op kop te rijden. Vanaf dat Laurens weg was, was ik door mijn beste krachten heen.”

Volgens Aerts is Sweeck de terechte kampioen. “Het is knap dat je zover weg kunt rijden van de tegenstand. Het wat voor hem een parcours op maat, maar je moet het nog altijd maar doen. Chapeau voor Laurens. Als je ziet hou hij rondrijdt, mag ik heel tevreden zijn met een podiumplaats.”

Aerts heeft zijn zinnen gezet op de eindzege in de wereldbeker. “Met de vorm die ik vandaag toonde en de parcoursen die we de komende weken krijgen, hoop ik om die eindoverwinning binnen te halen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.