TotalEnergies kan in Tour de France rekenen op Peter Sagan
foto: Cor Vos
zondag 26 juni 2022 om 11:14

TotalEnergies kan in Tour de France rekenen op Peter Sagan

Peter Sagan zal in de maand juli gewoon deelnemen aan de Tour de France. De Slowaak van TotalEnergies moest in het slotweekend van de Ronde van Zwitserland afstappen vanwege een positieve coronatest, maar kende geen symptomen en nu staan alle lichten op groen voor een nieuwe Tourdeelname.

De persverantwoordelijke van de drievoudige wereldkampioen laat aan Velonews weten dat Sagan vandaag zal meedoen aan het Slowaaks kampioenschap op de weg. “Peter voelt zich goed, erg goed. Hij testte weliswaar positief op COVID-19, maar was verder asymptomatisch en test inmiddels weer negatief op corona. Hij zat zaterdag alweer zes uur op de fiets en zal vandaag meedoen aan het Slowaaks kampioenschap.”

Sagan wil vandaag vooral nog wat wedstrijdprikkels en koershardheid opdoen richting de Tour. “Peter was gelukkig asymptomatisch. Er waren geen problemen. Er is niks aan de hand”, klinkt het.

De 32-jarige renner kan zich met andere woorden gaan opmaken voor zijn elfde opeenvolgende Tour de France. In zijn vorige tien deelnames won hij elf etappes en nam hij maar liefst zeven keer de groene puntentrui mee naar huis.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.