Tour 2015: Gesink tevreden na ‘volle bak koers’
foto: Sirotti
vrijdag 24 juli 2015 om 18:10

Tour 2015: Gesink tevreden na ‘volle bak koers’

Robert Gesink werd in de negentiende etappe voorbij gestreefd door Vincenzo Nibali in het klassement, maar met het wegvallen van Geraint Thomas behield de Nederlander zijn zesde plaats. En daarom was Gesink, opnieuw, een tevreden man.

“Het ging eigenlijk best goed”, zei Gesink tegenover de NOS. “Behalve dan dat ik dat eindsprintje niet kon winnen. Dat had ik volgens mij wel verdiend. Vanuit het vertrek was het gelijk volle bak koers en we moesten rijden om de kopgroep niet te ver te laten komen. Steven (Kruijswijk, red.) deed geweldig werk.”

“Dat Nibali over me heen zou springen in het klassement zagen we aankomen, daar hadden we het al een paar dagen over. Het is wel een Tourwinnaar he?”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2015 18:15
Hij rijdt deze Tour vooral erg constant, dat is echt de goede Gesink weer. Dat Nibali hem voorbij zou gaan was een week geleden wel duidelijk, maar een 6de plek is min of meer het hoogst haalbare achter de Grote Vijf.
24 juli 2015 18:16
Goed gereden Robert. Heeft nog steeds geen slechte dag gekend, presteert onwijs constant. Morgen nog even knallen en misschien zelfs wel aanvallen op de Alpe en dan een keurige 6e plaats in het klassement veiligstellen.
24 juli 2015 18:16
Als alles meezit, is top 5 mogelijk, maar als hij niks tegenkomt, blijft ie zesde. En dat is perfect.
24 juli 2015 18:19
@nickdt

Wie zou hij misschien nog kunnen passeren denk je?
24 juli 2015 18:21
@ javier

Prima mogelijk dat Contador zichzelf nog gaat opblazen, aanvallen zit er nou eenmaal in bij hem. Die viel erg snel terug met Valverde net. Ik denk dat Gesink lekker 7e wordt, maar who knows!

Edit: 6e dus en who knows 5e
24 juli 2015 18:21
Contador of Nibali, als die een inzinking krijgt na die inspanning van vandaag. Daarom zeg ik ook, als alles mee zit. Zesde plek is ook uitstekend natuurlijk, begrijp me niet verkeerd.
24 juli 2015 18:30
Gesink en Mollema hebben 't prima gedaan en met 2 NL's in de top 10 is toch een leuk resultaat na 3 weken ploeteren.
24 juli 2015 18:31
Ik hoop stiekem dat Valverde er helemaal tussenuit valt.
24 juli 2015 18:32
@LL wie moet Gesink dan nog voorbij gaan als ie 7de wordt. Frank, Mollema, Bardet of Rolland?
24 juli 2015 18:34
Als je alle tijd telt waar Gesink eigenlijk wel op het juiste moment op de juiste plaats was maar vervolgens door diverse vormen van pech tijd aan zijn broek krijgt zou hij toch gewoon zeker 2 minuten dichter bij het Geel staan... of hem dat ook een plaats winst zou opleveren of niet.
Het is gewoon heel goed wat hij presteert.
24 juli 2015 18:35
@ elrio

Ge-edit
24 juli 2015 18:44
Een 6e. plaats voor Gesink lijkt mij niet verkeerd, als je ziet waar hij vandaan kwam. Het was ook goed en verrassend om te zien, dat TLJ op kop van 't peloton Gele Trui rijdt. Martens was toch goed bezig.
24 juli 2015 18:45
Gesink doet kwalitatief alleen voor Froome en Quintana duidelijk onder. Verder zijn er een paar die net iets beter zijn maar waar Gesink wel mee concurreert. Erg knap hoe hij deze Tour rijdt en hopelijk kan hij de komende jaren verder bouwen op het niveau wat hij nu heeft.
24 juli 2015 19:34
Mijn bewondering voor Gesink groeit met de dag. Had nooit verwacht dat hij na die rot beroerde winter zo ver zou komen. Mooi dat de ploeg vandaag nadrukkelijk in beeld was. Zelfs Lau reed zo lang hij kon, ademend door een rietje op kop van de achtervolgende groep. Kelderman vandaag niet gezien. Zou die zich sparen om morgen groots uit te pakken? Ik zou er niet eens gek van opkijken.
24 juli 2015 19:45
In de eerste bergetappe leek hij echt een superniveau te pakken te hebben, de rest van de bergetappes was gewoon goed. De 6e plek is hoe de krachtsverhoudingen nu liggen, Contador had hij misschien nog kunnen hebben maar so be it.
24 juli 2015 19:49
Had Gesink "stiekem" niet op Nibali's wiel moeten springen. Afgezien of hij dat gekund zou hebben, dan hadden die andere ze nooit laten rijden natuurlijk. Dat lijkt een beetje een probleem voor Gesink. Iedereen mag weg rijden, maar als Gesink zijn gat licht, hangt iedereen er gelijk achteraan. Morgen wordt een drama dag op de Alpe d'Huez met al dat publiek. Als er geen voorzorgsmaatregelen zijn genomen, is er voor de renners geen doorgekomen aan. Dit gaat zeker van invloed zijn op de koers. De etappe van morgen heeft een paar bergjes te weinig om een mooier c.q. zelfde soort koersverloop als vandaag te krijgen. Morgen is het voornamelijk tempo rijden op de eerst berg...en op Alpe d'Huez is het zie maar hoe je bovenkant... Wordt geen mooie etappe...verkeerde berg om op te finishen.
24 juli 2015 19:50
@robotour
Gesink heeft momenteel geen demarrage in huis, het is niet zozeer dat iedereen op z'n wiel springt, maar hij versnelt gewoon niet echt.
24 juli 2015 20:02
Nu is het: de Grote 6, en Mollema best of the rest :)
Gesink enorm goed terug gekomen na al zijn doorgemaakte ellende!
24 juli 2015 20:18
Benieuwd of hij volgend jaar de stap naar de Big Five kan maken. Valverde zal hierin een plaatsje vrijmaken maar hij krijgt volgend jaar wel stevige concurrentie van jonkies als Bardet, Yates, Pinot, Barquil, Angel Lopez, Landa, Aru en Zakarin. En dan vergeet ik er nog een paar.
24 juli 2015 20:21
@tendam, inderdaad, zat er net aan te denken dat het best jammer is. De rest is te beroerd om voorop te fietsen (de Spanjaarden) of kan gewoon niet beter dan aanklampen (Mollema en zijn vrienden). Als je de demarrage zou hebben om daar weg te knallen en ze lekker aan hun lot over te laten dan had Gesink nog wat meer mogelijkheden om de concurrenten onder druk te zetten. Maar goed, dat heeft ie nou eenmaal niet en met zijn kwaliteiten haalt hij meer dan het maximale eruit. Genieten! En wat is het hem gegund, vooral na alle ellende.
24 juli 2015 20:28
Gesink toont weer aan dat hij enorm constant kan zijn als hij eenmaal goed is. Dat constante is gunstig voor een goed klassement. Tegelijkertijd krijgt hij nooit ruimte omdat hij van begin tot eind goed is in een ronde.
Het zou mooi zijn als hij de komende jaren zijn niveau nog één stapje kan ophogen. En misschien kan er met gerichte training terug iets meer explosiviteit ingebracht worden. Dan kan hij in elk geval met een lange aanval / lang doortrekken concurrenten aan een op knappen staand elastiek gooien.
Hij verdient toch minimaal een keer een plaats op het eindpodium in een grote ronde.
24 juli 2015 20:42
@AndriesW
Als Gesink fit blijft en geen andere problemen krijgt de komende jaren geef ik hem best een kans een keer op het podium van een grote ronde te eindigen. Ik denk niet dat dit het topniveau van Gesink is aangezien hij geen fundament heeft kunnen leggen in de winter.
24 juli 2015 21:18
@ghostwriter
Hij evenaart het niveau van 2010 en dat zagen weinigen aankomen. Niet voor deze Tour. Dan zou je kunnen denken dat zijn basisniveau opgehoogd is en hij met een betere voorbereiding vanaf de winter nog een stap kan zetten.
Ik denk/vrees dat juist dat snel op niveau zijn zijn kwaliteit is, terwijl anderen daar meer moeite mee hebben maar wel hoger pieken. Dat is het beeld van zijn carrière.
Gelukkig heeft hij al wel goede wedstrijden gewonnen, al hoop ik dat hij nog eens grote vis kan binnenhengelen, wat ook een klassieker zou kunnen zijn.
24 juli 2015 21:20
@ghostwriter,

Daar zit ik ook steeds aan te denken. Door alle tegenslagen heeft hij al zo lang geen langere periode goed kunnen zïjn. Vorig jaar de operatie aan zijn hart, daarna de Vuelta die hij moest onderbreken. In 2013 dat beangstigend moment met hartritme stoornis in de Giro. Feitelijk is het gewoon al zeker twee jaar geleden dat hij langere tijd zonder sores kon rijden. Daar wordt je niveau niet beter van. Hoop dat deze Tour hem daarom dat zetje in de rug geeft om volgend jaar na een goede winter nog een stapje te zetten. Het is hem gegund.
24 juli 2015 22:48
Hij is nog steeds niet een lange periode goed. Toen ik vooraf zei dat hij podiumkandidaat was was de wereld te klein en kijk nu. Die jongen is 29. Zijn sterkste jaren zijn nu tot 33/34 hopelijk. Als hij een jaar niets tegenkomt is podium zeer reeel. Als je nu de minuut van het breukje 2e etappe eraf trekt en je trekt er nog eens een minuutje ploegentijdrit vanaf (want had dit jaar zeer gehavende ploeg) staatie gewoon top 5. En daar hoort hij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.