Tour 2015: Gesink tevreden na ‘volle bak koers’
foto: Sirotti
vrijdag 24 juli 2015 om 18:10

Tour 2015: Gesink tevreden na ‘volle bak koers’

Robert Gesink werd in de negentiende etappe voorbij gestreefd door Vincenzo Nibali in het klassement, maar met het wegvallen van Geraint Thomas behield de Nederlander zijn zesde plaats. En daarom was Gesink, opnieuw, een tevreden man.

“Het ging eigenlijk best goed”, zei Gesink tegenover de NOS. “Behalve dan dat ik dat eindsprintje niet kon winnen. Dat had ik volgens mij wel verdiend. Vanuit het vertrek was het gelijk volle bak koers en we moesten rijden om de kopgroep niet te ver te laten komen. Steven (Kruijswijk, red.) deed geweldig werk.”

“Dat Nibali over me heen zou springen in het klassement zagen we aankomen, daar hadden we het al een paar dagen over. Het is wel een Tourwinnaar he?”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2015 22:56
@ghostwriter
Aan de ene kant heeft hij niet veel gekoerst, maar aan de andere geeft dat hem wel de frisheid die nodig is om in de derde week nog op te schuiven. Wat Thomas vandaag is overkomen, is het gevolg van een seizoen aan volle intensiteit koersen.
24 juli 2015 23:13
In totaal heeft hij dit jaar misschien niet veel gekoerst. Maar inmiddels heeft hij sinds eind april geen moment gas teruggenomen, met een gebrekkige winterbasis. Er komt een moment waarop dat wel moet.
24 juli 2015 23:23
Gesink heeft het met een 6e plek gewoon uitstekend gedaan. Hij eindigt achter allemaal grote ronde winnaars en die in het verleden ook allemaal hebben bewezen een betere klimmer te zijn. Gesink rijdt heel constant waardoor hij af en toe boven die renners eindigt in een rit, maar heeft niet zulke pieken waardoor hij in de top 3 kan komen.
Verder heeft hij deze Tour gewoon een beter AK gereden dan Bardet, Pinot, Mollema, Rodriquez, Rolland, Barguil, Talansky, Sanchez. Dat zijn allemaal toch geen koekenbakkers en dat hij die allemaal voor blijft is heel erg knap. Dit is na 3 jaren met pech en slechte resultaten echt zijn terugkeer.
25 juli 2015 00:51
@sven241
Ja het kan verkeren: veel van de renners die jij opsomt werden door diverse WF'ers aangeduid als 'waarschijnlijk de betere van Gesink'.
In die drie jaren won hij nog wel de GP van Québec maar verder kon hij inderdaad niet de uitslagen bij elkaar rijden zoals in de jaren ervoor.
Ik hoop dat hij in de voorjaarsklassiekers ook nog eens echt mee kan doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.