Tour 2019: Astana verliest ook Luis León Sánchez door rugblessure
dinsdag 23 juli 2019 om 20:49

Tour 2019: Astana verliest ook Luis León Sánchez door rugblessure

Astana moet de Tour de France voortzetten met nog een renner minder. Na het wegvallen van kopman Jakob Fuglsang moet ook Luis León Sánchez de strijd staken. De Spanjaard gaat niet verder vanwege een rugblessure.

De 35-jarige renner kampt al enkele dagen met de kwetsuur aan zijn rug. “Controle heeft uitgewezen dat mijn rugblessure alleen zal herstellen met rust. Mijn doel was om Jakob nog twee dagen te helpen, maar nadat hij eerder vandaag is uitgevallen, heeft het geen nut meer om door te gaan. Ik ben teleurgesteld dat de Tour zo moet eindigen”, meldt hij in een persbericht van de ploeg.

Sánchez is de tweede uitvaller bij Astana. Eerder vandaag kwam Fuglsang in de zestiende etappe dermate hard ten val, waardoor hij zijn wedstrijd meteen moest staken. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de Deense kopman van de ploeg geen breuken heeft overgehouden aan de val. Wel heeft de renner last van zware kneuzingen aan zijn linkerhand, terwijl ook zijn armen en knieën flink zijn geraakt.


Tour 2019: De uitvallers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.