Tour 2019: Julien Bernard blijft langer bij Trek-Segafredo
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2019 om 15:40

Tour 2019: Julien Bernard blijft langer bij Trek-Segafredo

Julien Bernard zal ook de komende seizoenen uitkomen voor Trek-Segafredo. De Fransman koerst al sinds 2016 voor de Amerikaanse WorldTour-ploeg, maar heeft nu zijn handtekening gezet onder een contract tot en met 2021. “Dit is een logische stap in mijn carrière”, zo laat Bernard weten in een persbericht.

De 27-jarige renner – zoon van oud-prof Jean-François Bernard – is op dit moment actief in de Tour de France. We hebben Bernard al meerdere keren in de aanval gezien, waaronder in de eerste Alpenetappe met aankomst in Valloire. “Ik voel me heel erg goed binnen het team”, zo vertelt Bernard.

“Het voelt als een tweede familie, waarin iedereen me pusht om het beste uit mezelf te halen. Ik wilde ook heel graag blijven. Ik voel dat ik de tijd krijg om mezelf te ontwikkelen.” Teammanager Luca Guercilena is net als Bernard een gelukkig man. “We hebben Julien echt zien groeien als renner.”

“En we geloven ook dat hij zich nog verder kan ontwikkelen”, aldus de Italiaan. “Julien is erg loyaal en kan een wedstrijd bijzonder goed lezen. Hij koerst ook vaak agressief, waardoor hij onze breakaway king is. Ik kijk echt uit naar de komende jaren”, zo besluit Guercilena.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.