Tour 2019: Lotto Soudal wil met meerdere renners mee in ontsnapping

zaterdag 13 juli 2019 om 11:42

Lotto Soudal heeft haar zinnen gezet op de aanval in de achtste Touretappe naar Saint-Étienne. Op papier leent de rit zich uitstekend voor de vroege vlucht en dus worden Thomas De Gendt en bolletjestrui Tim Wellens van voren verwacht.

“Ernaar uitkijken is een groot woord, maar dit is wel een van de kansen voor aanvallers. Dus ik word verwacht vandaag”, blikte Thomas De Gendt vooruit in aanloop naar de achtste etappe van de Tour de France. “Ik ben niet de enige van de ploeg die wil meezitten. Zolang er iemand meezit, en hopelijk meer dan één iemand, denk ik dat we tevreden mogen zijn. Van daaruit kunnen we die situatie in ons voordeel proberen te doen uitdraaien.”

De Belg staat bekend om zijn aanvalsdrift en dus zullen de andere renners zijn bewegingen in de koers extra in de gaten houden. “Dat kan ook een voordeel zijn, want dan volgen ze mij en kan intussen iemand anders uit de ploeg aan de andere kant aanvallen. Misschien raakt dan een groep met mindere renners weg, omdat de betere mij zullen volgen of naar mij kijken.”

Typische aanvallers
Wie die betere renners zijn, moet vandaag blijken. “Daar rekening ik de typische aanvallers bij, misschien Dylan Teuns, al staat die kort in het klassement. Voor de rest Giulio Ciccone, maar die heeft de gele trui dus dat kan ook al niet. Ik verwacht een hoop Fransen, zoals Lilian Calmejane en een paar man van AG2R La Mondiale. Na vandaag weten we meer wie graag in de aanval wil zitten”, aldus De Gendt.

Bij zijn ploegmaats die ook wel oren hebben naar de vroege vlucht kan ook Tim Wellens, drager van de bolletjestrui, worden gerekend. “We zijn met een paar renners die graag in de ontsnapping willen gaan en het zou ideaal zijn als we er met meer renners zitten. We willen er allemaal bij zijn, maar dat is niet gegarandeerd. We gaan proberen met zoveel mogelijk man aan te vallen. Als ik de trui moet afstaan, dan het liefst aan Thomas”, aldus Wellens.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.