Tour 2019: Movistar start met twee kopmannen
foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2019 om 15:38

Tour 2019: Movistar start met twee kopmannen

Mikel Landa en Nairo Quintana starten allebei als kopman. In de bergen zal duidelijk worden wie de sterkste is.” Eusebio Unzué – de teammanager van Movistar – laat er geen twijfel over bestaan: de Spaanse WorldTour-ploeg begint met twee kopmannen aan de Ronde van Frankrijk.

Eerder liet Quintana nog weten dat hij als absolute kopman zou worden uitgespeeld in de Tour. “Unzué heeft gezegd dat ik de kopman ben voor de Tour. Ik hoop dat ik kan rekenen op de steun van mijn ploeggenoten.” Niet veel later gaf ook Mikel Landa een interview. “Ik ben in staat om voor een podiumplek te strijden, mits ik geen pech krijg. In de Giro d’Italia was ik er dichtbij.”

Wat blijkt nu: zowel Quintana als Landa zullen als kopman worden uitgespeeld. “Het is nu vooral belangrijk dat Nairo en Mikel elkaar respecteren”, zo benadrukt Unzué. “De sterkste renner zal hoe dan ook bovendrijven. We trekken de leiderskwaliteiten van Nairo niet in twijfel, maar Mikel is in een fantastische vorm.”

De 29-jarige Landa finishte vorig jaar nog als zevende in de Tour. “Ik voel me heel erg goed”, zo vertelt de sierlijke klimmer. “Ik denk dat ik goed hersteld ben van de Giro. Ik hoop ditmaal ook goed te zijn vanaf het begin.” Zijn ploeggenoot Quintana houdt zich wat meer op de vlakte. “Ik kijk uit naar het begin en heb vertrouwen in de ploeg.”

Luxeknecht Valverde 
Quintana en Landa delen dus het kopmanschap in de aankomende Tour, maar wat is nu precies de rol van Alejandro Valverde? De wereldkampioen is de laatste weken namelijk uitstekend op dreef. “Ik start zonder enige druk. Ik ben hier om de kopmannen te helpen”, aldus Valverde, die vier jaar geleden nog het podium wist te halen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.