Tour 2019: Rit naar Val Thorens flink ingekort, Roselend onbegaanbaar
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 21:09

Tour 2019: Rit naar Val Thorens flink ingekort, Roselend onbegaanbaar

Breaking De twintigste etappe van de Tour de France wordt ingekort van 130 naar 59 kilometer. Door de hevige (hagel)buien van vandaag is de beklimming van de Cormet de Roselend niet begaanbaar.

Net als in de afdaling van de Col de l’Iseran is ook een deel van de Roselend (1e categorie) niet te rijden voor het peloton. Daarom wordt ook de Côte de Longefoy (2e categorie) geschrapt. De renners starten om 14.30 uur nog steeds in Albertville, maar steken vanaf daar direct naar de voet van de klim naar Val Thorens.

De Tourorganisatie heeft beslist om nu al de rit aan te passen. Vanuit Albertville neemt het peloton de N90 richting Moutiers, waar ze de de laatste 36 kilometer van het originele parcours afleggen naar de top in Val Thorens. Het totaal aantal kilometer van de voorlaatste rit komt daarom op 59 kilometer.

Daarnaast worden alle berg- en tussensprint onderweg geschrapt, met uitzondering van de te behalen bergpunten op de slotklim. Er zijn dus nog in maximaal 40 bergpunten te verdienen, omdat Val Thorens een HC-klim is met de top boven de 2.000 meter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.