Tour 2020: Opgave Rafael Valls met gebroken dijbeen
foto: Cor Vos
zondag 30 augustus 2020 om 00:50

Tour 2020: Opgave Rafael Valls met gebroken dijbeen

Update Voor Rafael Valls is de Tour de France na een etappe al voorbij. De ervaren Spanjaard van Bahrain McLaren lag bij de massale valpartij op drie kilometer van de eindstreep en heeft zijn dijbeen gebroken.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

‘Vrees voor sleutelbeenbreuk’

Volgens de Spaanse krant Marca is Valls na zijn crash naar het ziekenhuis van Nice gebracht waar hij in afwachting zou zijn van een definitieve diagnose. Gevreesd wordt voor een sleutelbeenbreuk. De verwachting is dat de 33-jarige klimmer daarom niet aan de start van de tweede etappe zal verschijnen.

Een mogelijke opgave van Valls zou een flinke aderlating zijn voor Mikel Landa, de uitgesproken klassementskopman bij Bahrain McLaren. Mocht Valls zondag niet starten in de tweede etappe, dan is hij al de tweede opgever. John Degenkolb (Lotto Soudal) is al uit koers, nadat hij vandaag buiten tijd finishte na een valpartij. (Zaterdag 29 augustus, 23.20 uur)


Update – Breuk in dijbeen geconstateerd bij Valls

Bahrain McLaren meldt de opgave van Rafael Valls in de Tour de France. In het ziekenhuis is bij de Spanjaard een gebroken dijbeen geconstateerd. Valls is direct geopereerd aan de breuk. Daarnaast is hij behandeld aan verwondingen aan zijn rechterschouder, zijn elleboog en zijn knie.

Valls is na John Degenkolb de tweede uitvaller in deze Tour de France. Hij krijgt een DNS (Did not start) achter zijn naam in de daguitslag van de tweede rit. (Zondag 30 augustus, 00.50 uur)

Rafael Valls na zijn val – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.