Tour 2021: Twee Belgen in selectie Intermarché-Wanty-Gobert

maandag 21 juni 2021 om 19:04
Tour 2021: Twee Belgen in selectie Intermarché-Wanty-Gobert

foto: Cor Vos

Intermarché-Wanty-Gobert heeft haar selectie voor de Tour de France vrijgegeven. In de Tourploeg zien we twee Belgen en twee Nederlanders. Louis Meintjes krijgt een beschermde rol met oog op het algemene klassement.

Danny van Poppel en zijn broer Boy van Poppel zijn de Nederlandse renners die namens de ploeg in Frankrijk actief zullen zijn.  Samen met Boy van Poppel vormt Jonas Koch de sprinttrein rond Danny van Poppel. “Deze Tour de France is het examenstuk voor dit drietal”, zegt performance manager Aike Visbeek. “Het is geen gemakkelijke voorbereiding geweest maar het vormpeil zit na de recente weken goed en de sprinttrein zal elke kans grijpen om zich te bewijzen.”

“Aan de andere kant hebben we een ambitie voor het klassement met Louis Meintjes die de ervaren Jan Bakelants aan zijn zijde treft”, vervolgt Visbeek. “Jan heeft in de lastige etappes in de Dauphine laten zien dat hij lang bij Louis kan blijven. Naast dit ervaren tweetal hebben wij met Loïc Vliegen, Georg Zimmerman en Lorenzo Rota drie debutanten. Met dit drietal hopen we offensief te kunnen koersen en misschien voor een verassing te kunnen zorgen. De drie ontdekkers van de Ronde van Frankrijk hebben laten zien dat hun conditie stijgende is.”

“De renners uit de selectie hebben de Tour met hoogtestages in Italië en Andorra voorbereid en werden via de wedstrijdlijnen over het Criterium du Dauphine, de Ronde van België en de Ronde van Zwitserland klaargestoomd. Ik ben zeer tevreden over het werk achter de schermen van onze experts, we hebben een nieuw wapen met hoogwaardig materiaal geïntroduceerd en daarnaast hebben we op het gebied van voeding de afgelopen maanden stappen gezet. We hebben hard gewerkt en het doel is om de lijn van de Giro door te trekken en ons in deze Tour de France te laten zien.”

Selectie flag-be Intermarché-Wanty-Gobert voor Tour de France (26 juni-18 juli)
flag-be Jan Bakelants
flag-de Jonas Koch
flag-za Louis Meintjes
flag-it Lorenzo Rota
flag-nl Boy van Poppel
flag-nl Danny van Poppel
flag-be Loïc Vliegen
flag-de Georg Zimmermann

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.