Tour de l’Eurométropole wordt eendagskoers
foto: Sirotti
zondag 10 januari 2016 om 20:25

Tour de l’Eurométropole wordt eendagskoers

De organisatie van de Tour de l’Eurométropole is er niet in geslaagd een koper te vinden voor de rittenkoers. Het voormalige Circuit Franco-Belge zal in 2016 wel doorgaan; niet als vijfdaagse, maar als eendagskoers.

De nieuwe datum van de 1.HC-koers wordt zondag 2 oktober, meldt Belga. “Dit besluit is genomen op basis van de ongunstige economische situatie”, aldus de huidige organisatie. Daarnaast waren er intern problemen en heeft men te kampen met ploegen die vroegtijdig afreizen naar Qatar voor de wereldkampioenschappen.

Vergeefs heeft men geprobeerd de Belgische rittenkoers – bestaande uit een proloog en vier ritten in lijn – te verkopen aan andere organisatoren, zoals de ASO, Golazo, Flanders Classics, de driedaagse de Panne, E3 en TRW (Waalse organisator achter GP en Tour de Wallonië). “Onze inspanningen hebben niet gewerkt.”

Eind december werd al hevig getwijfeld aan het doorgaan van de wedstrijd. Toen werd een eendagskoers al geopperd, maar waren er nog gegadigden voor een mogelijke overname. Afgelopen jaar ging de eindzege in de Tour de l’Eurométropole naar Alexis Gougeard van AG2R La Mondiale.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
10 januari 2016 20:57
Jammer was altijd finish voor mijn deur van 1 vd ritten.
10 januari 2016 22:47
Over het algemeen ook een vrij oninteressante koers met een hoop sprints en weinig speciaals. Bovendien in een periode van het seizoen waar het volledig overschaduwd wordt door het WK. Ik zou hem ook niet kopen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.