‘Trek-Segafredo wil Degenkolb als opvolger Cancellara’
Foto: Sirotti
dinsdag 12 april 2016 om 09:43

‘Trek-Segafredo wil Degenkolb als opvolger Cancellara’

Giant-Alpecin moet vrezen dat het John Degenkolb na dit seizoen kwijtraakt aan Trek-Segafredo. Die ploeg ziet in de 27-jarige Duitser de ideale opvolger van Fabian Cancellara, die aan het eind van het seizoen zijn loopbaan beëindigt. Er zouden al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Degenkolb en de ploeg van Bauke Mollema, meldt De Telegraaf.

Door het veelbesproken ongeval op een trainingskamp in Spanje kwam Degenkolb dit seizoen nog niet in actie. Giant-Alpecin maakt er geen geheim van de oud-winnaar van Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix juist graag te willen behouden.

Etixx-Quick-Step in poleposition voor Sagan?
Een andere renner over wiens toekomst veel wordt gespeculeerd, is Peter Sagan. Volgens De Telegraaf is Etixx-Quick-Step de belangrijkste gegadigde om de Slowaak na dit seizoen in te lijven. Volgende maand tijdens de Tour of California zou fietsenfabrikant Specialized hopen om de komst van de wereldkampioen aan te kunnen kondigen.

Ook Het Nieuwsblad meldt dat Etixx-Quick-Step in poleposition ligt, maar wijst er wel op dat de Slowaak nog vastligt bij zijn huidige ploeg Tinkoff. Mocht ploegmanager Stefano Feltrin voor het einde van de Giro d’Italia een nieuwe geldschieter voor het team weten te vinden, dan wordt Sagan gewoon aan zijn doorlopende contract gehouden. Naast Etixx-Quick-Step hebben naar verluidt ook Astana, BMC en het nieuwe wielerproject uit Bahrein belangstelling voor de 26-jarige renner. Trek-Segafredo zou inmiddels zijn afgehaakt.

RIDE Magazine
66 Reacties
Sorteer op:
12 april 2016 10:34
Ik verwacht dat Degenkolb 'gewoon' bij Giant blijft. Volgens mij kan Trek niks meer bieden dan dat Giant al doet. Gevoelsmatig lijkt Giant mij ook een veel leuker team met een betere sfeer. Maar goed dat wordt ook gevoed doordat ik niet zoveel heb met Trek behalve Cancellara dan en oké Mollema ;)
12 april 2016 10:34
Sagan naar Ettix, wat een verschrikkelijk idee.
12 april 2016 10:42
Stybar en Terpstra hebben nu natuurlijk ook al een sterke ploegmaat in Boonen, voor hen zou er niet veel veranderen. Dan Martin is een type renner dat totaal niet bijt met Sagan, komen elkaar bijna nooit als concurrent tegen. Alaphilippe heeft wel een probleem dan, maar zelfs dat zie ik als duo met Sagan nog wel voor me. Zulke duo's heeft Lefevre vaker gehad.

Het grote probleem zijn Kittel en Gaviria. Maar dankzij Gaviria is Kittel misschien sowieso een probleem voor Etixx, zou me niks verbazen als die aan het eind van dit jaar weer op zoek kan gaan naar een nieuwe ploeg. Samen met het budget van Boonen en Specialised heb je dan wel die 6 miljoen per jaar die Sagan wil hebben.
12 april 2016 10:44
Als Degenkolb naar Trek gaat en Sagan naar Etixx , kan Terpstra dan niet naar Giant?

En T. Martin die werkt voor de ploeg in de klassiekers is niet "onder zijn stand/ staat van dienst", voorlopig . Martin is een topper in het tijdrijden en sommig 1-weekse rittenkoersen, maar heeft in de klassiekers nog veel te bewijzen. Zeker bij een ploeg als Etixx waar je struikelt over de (sub-)toppers.
12 april 2016 10:47
Als Degenkolb vertrekt moet Giant zich geheel gaan richten op het algemeen klassement in de rondes. Met Gesink, Kruijswijk, Poels en Kelderman zijn er alleen onder de Nederlanders al een aantal goede klimmers wiens contracten na dit wielerseizoen aflopen. Met Dumoulin, Barguil en Oomen hebben ze al drie talentvolle klassementsrenners. Als Duitse ploeg doen ze er misschien goed aan om dan ook Nerz aan te trekken. En als klapper kunnen ze misschien Tony Martin als grote Duitse naam naar de ploeg halen. Met Martin en Dumoulin zullen ze dan zo goed als zeker elke team time trial winnen waarin die twee mee doen.
12 april 2016 10:50
@ghostwriter: Tony Martin wil op Specialised blijven rijden.
12 april 2016 10:51
Heerlijk dat speculeren.

Stybar, Terpstra en Degenkolb blijven waar ze zitten.

Sagan zal waarschijnlijk dan vertrekken, waarschijnlijk niet naar Etixx. BMC lijkt mij ook een aparte keuze vanwege Van Avermaet.
12 april 2016 10:56
Terecht punt dat ploegen als Giant en TLJ het vervangen van Degenkolb of Vanmarcke niet noodzakelijk in hetzelfde type moeten zoeken, zeker niet wanneer de beschikbare topmannen allemaal in de belangstelling staan van grotere ploegen. Giant zou inderdaad naar Mollema of Kelderman kunnen kijken en TLJ zou bijvoorbeeld met wat meer speelruimte weer bij Poels aan kunnen kloppen.
12 april 2016 10:58
Het slechtste nieuws wat ik de laatste jaren heb gehoord, Sagan naar Etixx.
Hoe kan Sagan naar de ploeg van Lefevre gaan, naar zo'n etterbal en huilebalk.
Ik hoop dat dit niet doorgaat, want dan wordt mijn sympathie voor Sagan veel
minder, daar zal hij niet mee zitten.
Maar het zou ook niet goed zijn voor de wielersport in zijn geheel.
Straks heb je nog 3 sterke teams , die het gaan uitmaken en de rest kijkt ernaar
en voor hen zijn de kruimels.
Sponsoren voor deze ploegen zullen zich dan gaan bezinnen om hun geld ergens anders in te beleggen, en dat is het begin van het einde.
12 april 2016 11:10
@ghostwriter , leuke stoeledans stel je daar voor. Het zou mijns inzien inderdaad geen slecht idee zijn om Gesink eens bij Giant te zien. Hij en Dumoulin kunnen veel aan elkaar hebben. Doe daar Kelderman en T Martin bij en je hebt de natte droom voor elke TTT...
Alhoewel er dan wel heel weinig overblijft voor TLJ.

Edit: Boum, goed punt. Wellicht is het tijd voor een salarisplafond plus een max aan totaal salaris?
12 april 2016 11:16
Hoop toch echt niet dat Sagan naar etixx gaat. Ploeg met veel geld, maar slecht beleid en matige tactiek. Etixx koopt echt maar wat, veel toppers, maar een sterrenploeg hoeft niet altijd tot successen te leiden.
12 april 2016 11:19
@ Ghostwriter, ipv Nerz denk ik eerder aan een Buchmann, daar zit nog veel rek op denk ik
12 april 2016 11:19
Kunnen we dit soort berichten niet onder een geruchten kopje op de site plaatsen. We zijn nog niet eens halverwege en we hebben de meest mooie transferverhalen alweer gelezen. Overigens komt er vaak niks van terecht.
12 april 2016 11:19
@Boum05, inderdaad, ploegen als TLJ, Dimension Data of Orica zullen alleen maar langs de zijlijn staan toekijken.

Etixx, BMC en Trek verdelen dit jaar ook al alle prijzen. Het is oneerlijk..

(dit is sarcastisch).
12 april 2016 11:22
Wel geld voor Degenkolb maar niet voor Nibali? Geeft toch aan waar de prioriteiten van Trek liggen.
12 april 2016 11:26
@Johnny7 , of Nibalia vraagt meer, of men denk dat Degenkolb een betere investering is. Ik vermoed een combinatie van beide. Nibali kan zeer goed pieken, buiten zijn pieken is hij vaak niet goed / slecht. Degenkolb kan over een langere periode monumenten en ritten in grote rondes winnen.
Plus ze zoeken vervanging voor Cancellara en dan is Degenkolb een logischere keuze dan Nibali.
12 april 2016 11:27
@Johnny: of het geeft aan dat Degenkolb minder vraagt dan Nibali. Nibali zou ook rond de 6 miljoen moeten kosten (inderdaad, dat is gewoon het budget van een goede ProContinental ploeg en een groot deel van het budget van de kleinere WT ploegen). Misschien is een maximumsalaris wel een goed idee, maar ik vraag me af of dat wel mag van de (Europese) wetgevers. Daarnaast zullen rennersvakbonden daar niet zo snel mee akkoord gaan.

Maar Sky, Etixx, Astana en straks ook het nieuwe team van Alonso kunnen zulke salarissen betalen. Voordeel is wel dat bij wielrennen er veel renners meer waarde zullen hechten aan kopmanschap dan aan salarishoogte. Als ploeg kun je toch maar een beperkt aantal renners als kopman in grote wedstrijden opstellen. Als een klassementstopper 3 jaar geen kopman in de Tour is, zal hij waarschijnlijk een ander team opzoeken, zelfs al moet hij zakken in salaris.
12 april 2016 11:28
Ik vraag mij af hoeveel geld Etixx heeft om te spenderen. Het gerucht ging gisteren dat het oorpronkelijk de bedoeling was dat Boonen gisteren zijn afscheid zou aankondigen en dat De koers van zondag hem heeft doen besluiten om door te gaan tot om zijn minst Roubaix van volgend jaar. Als dat waar is , dan zullen ze hun aanwervingspolitiek voor volgend jaar toch (licht) moeten herzien, want Boonen zal wel een redelijke hap uit het budget nemen.
12 april 2016 11:29
Dit zou een goed teken voor TLJ zijn als ze het contract van Vanmarcke willen verlengen. Vind Degenkolb ook wel goed passen bij Trek eigenlijk. Kan hij vol voor de klassiekers gaan en de sprints rijden waar Nizzolo en Felline niet mee doen aangezien hij natuurlijk ook gewoon een super sprinter is.
12 april 2016 11:35
Hakkie2, Europees zie ik niet zo snel een probleem, we hebben ook de Balkenende-norm in Nederland en dat is kennelijk ook toegestaan.
Rennersvakbonden kunnen tegen zijn. Aan de andere kant, als je een plafond van laten we zeggen 2 miljoen invoert, hoeveel renners worden daar dan door getroffen? 20 misschien? De rest zal er niet veel op tegen hebben, blijft er meer voor hun over.
12 april 2016 11:48
Pff wat een chaos. Sagan naar ettix zou eigenlijk wel grappig zijn, want dan zijn er toch echt veel te teveel toppers op een schip en zal je zien dat een aantal toppers ergens anders hun heil gaan zoeken.

en OscarV: het betekent meer geld voor alle andere renners waarschijnlijk :D dus meer kans op een ja vanuit de wielervakbond.
12 april 2016 12:01
Sagan naar etixx geweldig idee. De echte kopman die ze dit seizoen ontbraken.
En sagen de beste ploeg die hij dit jaar ontbrak. Hij kan gaviria nog veel leren en dan kan hij rustig groeien. Stybar, terpstra gaan meer uitgespeeld moeten worden als schaduwkopmannen.
En alaphilippe, meersman en daniel martin hebben niks te maken met het vlaamse voorjaar team. Dus het zou lukken.
Zou van etixx wel echt een super team maken.
12 april 2016 12:27
Volgens het nieuwsblad is Sep kandidaat nummer 1 voor Trek
En waar Trekt Van Avermaet naar toe ;)
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160411_02231804
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160411_02231857
12 april 2016 12:31
"Etixx koopt echt maar wat, veel toppers, maar een sterrenploeg hoeft niet altijd tot successen te leiden."

Koopt echt maar wat? De enige toppers die ze aantrekken zijn ter vervanging van hun huidige topper op dat vlak. Cav gaat weg --> Kittel komt. Uran gaat weg --> Dan Martin komt. In dit geval zou dat dan zijn, Boonen gaat weg --> Sagan komt. Voor de rest hebben ze misschien wel veel toppers, maar dat is vooral door goede scouting en ontwikkeling. Alaphilippe, Gaviria, Lampaert, Trentin, Vakoc, Kwiatkowski, allemaal renners die ze zeer jong haalden en nog helemaal geen gevestigde waarden waren en dat bij Etixx geworden/aan het worden zijn. Hun hele klassiekerploeg zit momenteel zowat vol met renners die wel potentie hadden maar zeker niet als topper zijn aangekocht (Terpstra, Vandenbergh, Stybar). Ik vind Etixx een heel slim beleid voeren en Sagan past hier ook volledig in (als Boonen stopt). En dan heeft Etixx eindelijk weer een team met 1 absolute kopman en een hele hoop sterke renners onder hem die gewoon ook kunnen winnen als de kans zich voordoet. Iets wat ze eigenlijk al 20 jaar doen maar waar ze de voorbije 3 jaar die kopman bij misten. Etixx lijkt me dus zeker ook wel een goede ploeg voor Sagan.
12 april 2016 13:09
@glen485
Goed betoog. En bij mijn weten wil Lefevre al heel lang Sagan hebben. Volgens mij heeft hij hem jaren terug (als mountainbiker) al eens laten testen bij het beruchte Mapei-trainingscenter en op basis van die resultaten heeft hij hem toen al willen contracteren (maar Sagan wilde toen niet).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.