Trentin geeft Etixx-Quick-Step vierde zege: “Alles ging perfect”
foto: Sirotti
donderdag 26 mei 2016 om 18:32

Trentin geeft Etixx-Quick-Step vierde zege: “Alles ging perfect”

Matteo Trentin is na Marcel Kittel (twee) en Gianluca Brambilla de derde renner die een ritzege boekt in deze Giro namens Etixx-Quick-Step. Vandaag zat Trentin samen met Brambilla mee in de vlucht die het haalde tot de finish. “Dit is prachtig”, reageert hij direct na afloop.

“In de klassiekers was ik in goede vorm, maar ik had het geluk niet aan mijn zijde. Dus ben ik naar de Giro gekomen met als doel om minstens een rit te winnen. Ik moest eerst werken voor Marcel en daarna voor Gianluca en Bob Jungels”, aldus Trentin over zijn succesvolle ploegmaats, een rijtje waarin hij zichzelf nu geplaatst heeft.

“Vandaag ging alles perfect. Brambilla is een klimmer, dus hij ging bergop in de aanval. Ik bleef erachter met drie gasten die voor mij reden, tot ik zelf wel de sprong kon maken aan het einde”, beschrijft de Italiaan de slotfase, waarin hij Moreno Moser compleet verraste.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
26 mei 2016 18:44
Zo slecht was het voorjaar zo uitstekend de Giro, wauw!
26 mei 2016 18:48
Arme Moser, wat een schlemiel. Hij en Cannondale hadden het verdiend.
26 mei 2016 18:50
Slim gereden door de blauwe garde.
26 mei 2016 18:50
Etixx na de Giro beste ploeg voor Sky, benieuwd waar LottoNl uitkomt en er voor volg jaar nu extra budget of sponsor op de hype zal springen. Een tweede Rabo wordt het nooit meer maar zo vlug kan de perspectie veranderen tov vorig jaar. Schoon schip en nu nog morgen nog een roze speedboot naar Risoul!
26 mei 2016 19:23
Trentin spekkoper en Moser gen***d door z'n eigen dommigheid. Het is Cannondale niet gegund deze Giro.
26 mei 2016 20:20
Ook mooi: dat Engels van die gast! Is me al eerder opgevallen deze Giro, Italiaanse renners die soepel Engels spreken. En een prachtige zege natuurlijk. Deed me beetje denken aan een LBL lang geleden. Was dat Saronni destijds?
26 mei 2016 21:44
@dons, volgens mij bedoel je Argentin die in LBL zomaar uit het niets terug kwam en won, geloof dat Claude Criquilon de grote pechvogel was
26 mei 2016 21:45
Mooie en sympathieke renner, die onderhand ook een aardige erelijst heeft. Ook prachtig hoe Brambilla een echte teamplayer is deze Giro; in de roze trui Amador terughalen voor Jungels, en nu de overwinning aan Trentin gunnen terwijl hij zelf ook had kunnen winnen, en vervolgens keihard juichen.
27 mei 2016 00:13
Alles ging perfect nu het zo afloopt, ja. Maar normaal gesproken komt er niemand meer bij natuurlijk. Moser pakte het onverstandig aan. Keek niet eens achterom of de kust al veilig was.
Gisteren zei ik al. Hij wordt weer stukje bij stukje weer beter, maar scoort nog niet. Ook deze keer dus weer niet. Aldoende leert men zullen we maar zeggen. Maar dit was wel een gemiste kans.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.