Trentin klopt De Buyst en Teunissen in Tour of Britain

zondag 8 september 2019 om 16:07
Trentin klopt De Buyst en Teunissen in Tour of Britain

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Tour of Britain is op naam gekomen van Matteo Trentin. De Italiaan van Mitchelton-Scott was na een 165 kilometer lange etappe als eerste aan de finish in Kelso, voor Jasper De Buyst en Mike Teunissen. Pas diep in de slotkilometer werd Alex Dowsett, die een late uitvalspoging deed, teruggepakt. Trentin neemt door zijn ritzege ook de leiderstrui over van Dylan Groenewegen.

Jumbo-Visma kon direct aan de slag op kop van het peloton, want met Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale), Sam Jenner (Wiggins) en Pete Williams (SwiftCarbon) vormden de kopgroep van de dag. Zij kregen drie minuten van Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn, die het grootste deel van het werk opknapten vooraan het peloton. Ze hielden de koplopers in het laatste koersuur binnen de minuut.

Van der Poel valt aan – foto: Cor Vos

In de finale waren Scott’s View (4 km aan 2,1%) en Dingleton (2,6 km aan 6%) de scherprechters. Jumbo-Visma en Team Ineos leken de controle te willen houden, maar dat was buiten Mathieu van der Poel en Frederik Frison gerekend. Zij vielen aan op Scott’s View en kwamen met een kleine voorsprong over de top.

Binnen no time sloten Van der Poel en Frison  aan bij de koplopers, dat was twintig seconden voor het peloton. Mitchelton-Scott en Team Ineos lieten dat niet toe en reden het gat nog voor de Dingleton-klim dicht. Pavel Sivakov viel vervolgens aan op die heuvel, waardoor leider Dylan Groenewegen moest lossen uit het peloton.

Groenewegen kon niet volgen – foto: Cor Vos

Sivakov werd na sterk werk van Mitchelton-Scott en Israel Cycling Academy ingerekend. Op dat moment had Groenewegen een kleine halve minuut achterstand op het voorste peloton en vooraan werd hard gewerkt om dat verschil groter te maken. De kansen voor Groenewegen op ritwinst gingen dan ook in rook op.

Alex Dowsett probeerde drie kilometer voor het einde de overgebleven sprintersploegen te verrassen. De Brit reed een sterke finale, maar werd in de laatste honderden meters gegrepen. Op de kasseienaankomst bleek Trentin vervolgens over de snelste benen te beschikken, ruim voor Jasper De Buyst en Mike Teunissen.

Trentin net na de finish – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.