TVM keert terug in het peloton
zondag 14 november 2010 om 12:30

TVM keert terug in het peloton

TVM zal vanaf volgend seizoen zijn rentree maken in het wielerpeloton. Volgens Nusport wordt TVM vanaf volgend seizoen co-sponsor van de Continentale ploeg Cyclingteam De Rijke, de nieuwe naam van de Van Vliet-ploeg.

De verzekeraar was tussen 1988 tot 1999 hoofdsponsor van de TVM-ploeg, in de volksmond ook bekend als de ploeg-Priem. Een dopingaffaire in de Tour van 1998 luidde het einde in van de ploeg, die tijdens zijn bestaan onder meer klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Tours wist te winnen.

Renners als Servais Knaven, Steven de Jongh, Peter van Petegem en Maarten den Bakker zijn enkele van de renners die het TVM-shirt droegen. Den Bakker is degene die het contact legde tussen TVM en de Rijke. Het transportbedrijf is een belangrijke klant van TVM. Volgens een woordvoerder gaat het om een overeenkomst ‘op hele kleine schaal’

TVM was de voorbije jaren voornamelijk als sponsor actief in de schaatssport. Het bedrijf maakte bekend dat het in ieder geval tot 2014 als sponsor aan die sport verbonden zal blijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.