UAE Emirates met Martin en Pogacar naar Clásica San Sebastián
Tadej Pogačar - foto: Cor Vos
dinsdag 30 juli 2019 om 17:43

UAE Emirates met Martin en Pogacar naar Clásica San Sebastián

UAE Emirates rekent aankomende zaterdag in de Clásica San Sebastián op Daniel Martin en Tadej Pogačar. De ervaren Ier bereidt zich voor op zijn zesde deelname, terwijl de 20-jarige Pogačar zijn debuut maakt in de Baskische WorldTour-klassieker.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Martin – die een tegenvallende Tour achter de rug heeft – is een van de schaduwfavorieten, aangezien hij in 2015 als zevende finishte in San Sebastián. Vorig jaar moest hij genoegen nemen met een twaalfde plaats, op 43 seconden van winnaar Julian Alaphilippe. De 32-jarige Martin krijgt zaterdag het gezelschap van de twaalf jaar jongere Pogačar.

De Sloveen – dit jaar al winnaar van de Volta ao Algarve en de Tour of California – is net terug van een trainingsstage. “Ik ben klaar om te strijden tegen de wereldtop. Ik heb de voorbije werken hard gewerkt om goed te zijn. Ik kan niet wachten om te zien of de wedstrijd me ligt”, zo laat Pogačar weten in een perscommuniqué.

De selectie wordt aangevuld met oud-wereldkampioen Rui Costa, de Colombiaanse sprinter Juan Sebastián Molano, de Sloveense klimmer Jan Polanc, de Wit-Russische puncheur Alexandr Riabushenko en de ervaren Australiër Rory Sutherland.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-es Clásica San Sebastián (3 augustus)
flag-pt Rui Costa
flag-ie Daniel Martin
flag-co Juan Sebastián Molano
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-by Alexandr Riabushenko
flag-au Rory Sutherland


Binnenkort verschijnt er op WielerFlits een uitgebreide voorbeschouwing op de Clásica San Sebastián. 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.