UAE Emirates versterkt zich ook met Neil Stephens
foto: Sirotti
woensdag 21 november 2018 om 16:38

UAE Emirates versterkt zich ook met Neil Stephens

UAE Emirates trekt maar liefst twee nieuwe ploegleiders aan. Eerder liet Allan Peiper al weten de overstap te maken van BMC. Nu blijkt ook Neil Stephens een contract te hebben getekend bij de ploeg uit het Midden-Oosten.

De 55-jarige Stephens was als renner actief voor onder meer ONCE en Festina-Lotus. Hij won in 1997 een etappe in de Tour de France. Daarnaast won hij in 1996 het eindklassement van de Ruta del Sol. Nadat hij zijn loopbaan in 1998 beëindigde, nam hij plaats in de ploegleiderswagen.

Australische periode 
Na passages bij Liberty Seguros-Würth en Caisse d’Epargne koos Stephens in 2012 voor GreenEDGE. Hij bleef liefst zeven seizoenen betrokken bij de Australische formatie. Hij vierde onder meer successen met Simon Gerrans, Mathew Hayman en Esteban Chaves.

In september liet Stephens echter weten andere oorden op te zoeken. “Na verloop van tijd veranderde de filosofie van de ploeg. Het team en ik waren het op een aantal punten niet eens, dus is het beter dat we afzonderlijke paden gaan bewandelen”, zo luidde zijn verklaring.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.