UCI: Milaan-San Remo op 8 augustus, Ronde van Lombardije een week later
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 12 juni 2020 om 15:13

UCI: Milaan-San Remo op 8 augustus, Ronde van Lombardije een week later

De kogel is door de kerk: Milaan-San Remo zal ‘gewoon’ op zaterdag 8 augustus worden verreden. De internationale wielerunie UCI heeft in een persbericht verder laten weten dat de Ronde van Lombardije exact één week later zal plaatsvinden op 15 augustus.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De discussie rondom de nieuwe data voor Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije leek gisteren al ten einde, aangezien de Italiaanse bondsvoorzitter Renato Di Rocco bevestigde dat Milaan-San Remo tóch op zaterdag 8 augustus verreden wordt, met de Ronde van Lombardije een week later op 15 augustus.

“Milaan-San Remo op 8 augustus en de Ronde van Lombardije op 15 augustus is een uitstekend compromis”, aldus Di Rocco. “Ook al zou het leuk zijn geweest om veel vakantiegangers langs de Rivièra (de kust bij San Remo, red.) te zien bij de koers. In een moeilijke periode als deze moeten we op de beste manier beginnen”, zo liet hij weten.

Lombardije of Dauphiné? 
De Ronde van Lombardije was in eerste instantie gepland voor 31 oktober, maar al snel bleek dit geen ideale datum voor organisator RCS. Er werd ook nagedacht over een alternatieve datum voor Milaan-San Remo, maar de burgemeester van San Remo sprak zich fel uit tegen het voorstel om Milaan-San Remo te houden op zaterdag 15 augustus.

De Ronde van Lombardije zal nu wel moeten concurreren met het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus), voor veel renners de ideale voorbereidingskoers in aanloop naar de Tour de France. Het weekend van 22 en 23 augustus kan nu gebruikt worden voor het Italiaans kampioenschap op de weg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.