UCI schrapt punten Thijs van Amerongen
foto: Jérémy Jähnick
maandag 26 oktober 2015 om 10:17

UCI schrapt punten Thijs van Amerongen

Thijs van Amerongen is zijn Superprestige-punten uit Gieten weer kwijt. De UCI heeft het besluit van de Drentse wedstrijdorganisatie teruggedraaid.

De veldrijder werd begin oktober door de wedstrijdjury gediskwalificeerd vanwege een niet aangemelde camera op zijn fiets. De organisatie van de wedstrijd in Gieten besloot daarna alsnog vier punten toe te kennen aan Van Amerongen. Gisteren, tijdens de Superprestige-cross van Zonhoven, werd duidelijk dat die beslissing door de mondiale wielerunie is teruggedraaid.

Van Amerongen behaalde in Zonhoven drie punten waardoor hij in het klassement op de gedeelde achttiende plek staat.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2015 10:20
Ik snap niet dat de UCI dit mag doen; iedere organisatie mag toch lekker zelf weten aan wie ze punten toekennen voor hun eigen regelmatigheidscriterium. Dat de UCI punten geschrapt worden snap ik.
26 oktober 2015 10:26
typisch de uci :(

gisteren Jens Vandekinderen wel met camera :o
maar hij had zeker wel toestemming ;)

maakt het dan extra zuur, als dat zo is

26 oktober 2015 10:27
Laat de UCI zich eens met wat nuttigs bezig houden.
26 oktober 2015 11:05
Anders maken we hier een sticky van voor tijdens het off-season !
26 oktober 2015 12:23
Nu eerlijk gezegd vind ik dit maar logisch. Het is nauurlijk een beetje overdreven en té op de letter van het reglement maar dit besluit nu is maar normaal. Van Amerongen werd door de UCI-commissaris gediskwalificeerd omdat hij zich niet aan de UCI-reglementen heeft gehouden (hoe belachelijk die ook zijn in dit geval). Dan is het toch gewoon een beetje gek dat de wedstrijdorganisatie alleen dit even ongedaan kan maken?

Een simpele wedstrijdorganisatie maakt een besluit van de UCI ongedaan? Dat zou toch gewoon nooit mogen. Om het in het extreme door te trekken: als een renner in de Tour betrapt wordt op doping en door de UCI er dus uitgehaald wordt, zou het volgens dezelfde redenering kunnen dat ASO doodleuk zegt van, "nou nee, die renner houdt de Tour leuk. Laat hem maar rijden." Compleet idioot voorbeeld natuurlijk, maar toch... We willen toch net niet dat organisaties meer macht hebben dan de UCI? En zomaar elk besluitje van hen ongedaan kunnen maken?

Wat mij betreft: logische beslissing. Het blijft verder wel compleet idioot hoor, maar enkel de UCI zou die straf kunnen kwijtschelden. Superprestige is tenslotte ook een officieel UCI-klassement. Ze vallen dus onder hun regels.
26 oktober 2015 12:52
Is Superprestige een officieel UCI-klassement?
heb zelf er niks over kunnen vinden, iemand info
26 oktober 2015 13:04
Thijs dacht als Telenet niks uitzend dan doe ik dat wel? Nee grapje, camera's waren van Telenet. Kunnen we straks niet een camera op de fiets van van der Haar zetten en die live streamen zodat we toch nog beeld hebben? Zou een leuke middelvinger zijn naar Telenet en een mooi gebaar zijn naar de fans buiten België die anders niets zien.
26 oktober 2015 14:09
@billi:
Tja, ik ga ervanuit van wel. Je kan er UCI-punten verdienen dus dat moet haast wel, toch?
26 oktober 2015 14:16
Couldn't care less.
26 oktober 2015 14:21
@Scotty: blijkbaar genoeg om dat even kenbaar te maken...;-).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.