UCI zet Jan-Willem van Schip uit Baloise Belgium Tour

vrijdag 11 juni 2021 om 22:24
UCI zet Jan-Willem van Schip uit Baloise Belgium Tour

foto: Cor Vos

Jan-Willem van Schip is door de UCI uit de Baloise Belgium Tour gezet. De Nederlander kreeg vandaag van de wedstrijdjury toestemming om met een speciaal stuur van start te gaan. Maar van hogerhand is die beslissing nu teruggedraaid.

“De diskwalificatie berust op het ABB stuur dat Jan-Willem tijdens de rit gebruikte en dat volgens de verklaring van de UCI niet toegelaten zou zijn. Dit kunnen wij niet plaatsen”, schrijft de ploeg in een statement.

“Sinds de lancering van het ABB stuur hebben we overleg hierover met de UCI. Op geen enkel moment heeft de UCI ons laten weten dat het stuur niet toegestaan zou zijn. Ook heeft de UCI geen noodzaak gezien in te gaan op het aanbod van de ontwikkelaar van het ABB stuur om de toelaatbaarheid verder te onderzoeken.”

“Op de ochtend voor de start van de derde etappe hebben we onze intenties om met het stuur te rijden besproken met de UCI-commissaris ter plaatse. Hier hebben we groen licht gekregen om met het stuur te starten. De UCI heeft hier geen enkel voorbehoud bij gemaakt. BEAT meent dat de diskwalificatie onterecht is en Jan-Willem van Schip in grote mate dupeert.”

De 26-jairge Van Schip maakte vandaag opnieuw onderdeel uit van de vroege vlucht. Onderweg pikte hij voldoende punten mee om aan de leiding te komen in het Flandrien Super 8 Strijdlustklassement. Maar dat klassement kan hij nu vergeten. Of zijn ploeg in beroep gaat tegen het jurybesluit is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Marcus Aurelius 11 juni 2021 om 23:59

Het is niet omdat er een commissaris zegt, trek uw plan, rijd met wat je wil, maar kom achteraf niet mekkeren dat het ook is toegestaan. Duidelijk dat men hier de zaak wat heeft proberen te forceren, en dat is verkeerd uitgedraaid. Ten gronde vind ik het stuur ook niet oké. Je ziet zeer goed dat de remmen niet kunnen worden bediend in die positie. Die remmen moeten anders worden geplaatst, maar vermoedelijk lukt het niet en moet de oplossing in een dubbelgrip remhendel gezocht worden, maar dat is weer gewicht en krijgt een behoorlijk 'toerist' uitzicht. Ze zijn er nog niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.