Rechtszaak Vinokourov-Kolobnev, Ronde van Ecuador, Giovanni Iannelli

maandag 7 oktober 2019 om 14:00
Rechtszaak Vinokourov-Kolobnev, Ronde van Ecuador, Giovanni Iannelli

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de rechtszaak rond Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnev en over de afgelasting van de Ronde van Ecuador.

Uitspraak rechtszaak Vinokourov-Kolobnev verplaatst

De uitspraak in de rechtszaak rond Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnev is opgeschoven naar dinsdag 22 oktober. Eigenlijk stond deze voor morgen op de rol, maar door drukte moest de rechtbank van Luik op zoek naar een nieuwe datum. Beide oud-wielrenners worden verdacht van omkoping in de finale van Luik-Bastenaken-Luik 2010. Tegen hen is een celstraf van een half jaar geëist. Ook riskeren ze een forse boete. Hun advocaten pleiten voor vrijspraak.


Ronde van Ecuador afgelast door aanhoudende protesten

Door aanhoudende protesten in het land is de Ronde van Ecuador (2.2) afgeblazen. De rittenkoers stond eigenlijk voor deze week op de kalender, maar omdat in de Zuid-Amerikaanse staat burgers massaal de straat op zijn gegaan tegen aangekondigde bezuinigingsmaatregelen kon de wedstrijd onmogelijk doorgaan. De organisatie laat via een perscommuniqué weten dat de komende dagen een nieuwe datum wordt aangekondigd voor de koers.


Jonge Italiaan overlijdt na val in eendagswedstrijd

Tragisch nieuws uit Italië: de jonge renner Giovanni Iannelli (22) is overleden, nadat hij twee dagen geleden zwaar ten val kwam in de slotfase van de eendagswedstrijd Circuito Molinese, een koers voor elite zonder contract en U23-renners. Daarbij liep de coureur van het clubteam Hato-Green Tea Beer ernstig hoofdletsel op, waarna hij meteen naar het ziekenhuis werd gebracht. Afgelopen dagen werd de renner al in coma gehouden. Vandaag werd zijn overlijden bekendgemaakt.

Iannelli was dit seizoen onder meer actief in de Tour of Albania (2.2), waarin hij tweemaal een top 10-klassering liet noteren. Ook reed hij vorig jaar in de Giro d’Italia voor beloften, waar plek vijftien in de etappe naar Valdobbiadene zijn beste resultaat was.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.