Update: Armstrong gaat niet in op voorstel AFLD
donderdag 2 oktober 2008 om 16:26

Update: Armstrong gaat niet in op voorstel AFLD

Lance Armstrong wil niet op het voorstel ingaan van de Franse anti-doping autoriteit (ALFD), dit maakte L’Equipe bekend. De AFLD had voorgesteld om de stalen van Armstrong uit de Tour de France van 1999 opnieuw te gaan testen. Armstrong vind de dopinglaboratiora onbetrouwbaar.

Volgens de zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk valt er niets meer te bewijzen. “Er is eenvoudigweg niets van belang waarmee ik kan instemmen”, verklaarde Armstrong woensdag.

De Amerikaan werd in 2005 door L’Equipe verdacht van het gebruik van EPO in de Tour van 1999. De krant baseerde zich op een rapport van het anti-doping laboratorium van Châtenay-Malabry waar een aantal stalen jaren later werden getest met nieuwe opsporingmethoden.

Donderdag gaf Armstrong aan dat hij het dopinglab niet vertrouwt. “De urinestalen waren niet goed bewaard, door elkaar gehaald en onbruikbaar voor een betrouwbare controle”, aldus de Texaan. Hij wijst hierbij ook op een onderzoek dat in 2005 op verzoek van de UCI werd uitgevoerd door de Nederlandse advocaat Emile Vrijman. Dat pleitte Armstrong een jaar later vrij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.