Valerio Piva: ”Nieuwe finale niet in Rodriguez’ voordeel”
zaterdag 13 april 2013 om 18:25

Valerio Piva: ”Nieuwe finale niet in Rodriguez’ voordeel”

Rodriguez Purito

foto: Sirotti

De ploegleider van Team Katusha, Valerio Piva, kijkt met Cyclingnews vooruit op de Amstel Gold Race. De Nederlandse klassieker is het eerste grote doel van het seizoen voor kopman Joaquim Rodriguez. De Italiaan denkt dat de hernieuwde finale niet in het voordeel speelt van zijn Spaanse poulain.

”De nieuwe finish biedt mogelijkheden aan meer coureurs. Renners kunnen nog terugkomen na de Cauberg. De verandering speelt niet in het voordeel van Joaquim, maar hij is goed in vorm en de Amstel is zijn eerste grote doel van het jaar. Ik denk dat hij zich meer focust op Luik-Bastenaken-Luik, maar hij is ook zeer gemotiveerd voor zondag.”

Een positief aspect is de aanloop naar de Cauberg, waarin veel moet worden geklommen. ”Je moet kijken naar het geheel van de wedstrijd. Voor de slotklim naar de Cauberg zijn er enkele lastige beklimmingen te verwerken. Ik denk dat veel renners niet zullen wachten op de laatste keer Cauberg. Indien je dat doet, ben je nagenoeg kansloos tegenover Peter Sagan. Wachten op een sprint is dus dodelijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.