Vallende Urán: “Ik hoop dat de schade meevalt”
foto: Cor Vos
dinsdag 27 augustus 2019 om 19:03

Vallende Urán: “Ik hoop dat de schade meevalt”

Rigoberto Urán heeft zijn start niet gemist in de Vuelta a España, maar de Colombiaanse klimmer was vandaag wel tweemaal betrokken bij een valpartij. De kopman van EF Education First wist echter weer terug te keren in het peloton. “Maar ik hoop dat de schade meevalt”, zo vertelde Urán na de finish aan de verzamelde pers.

Op zestig kilometer van El Puig werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Verschillende renners van het Amerikaanse EF Education First waren betrokken bij een crash, waaronder kopman Urán, de nummer drie in het klassement. “Een renner voor mij kwam ten val en ik kon hem niet meer ontwijken.”

“Het is te hopen dat de schade meevalt”, aldus de ronderenner, die zijn ploeg in de finale vol op kop liet rijden. De wind stond echter niet strak genoeg om waaiers te trekken. “Het plan was om het initiatief te nemen, gezien de vele rotondes. We wilden vandaag geen tijd verliezen”, zo besluit Urán.

Belangrijke test 
De nummer zeven van de voorbije Tour de France kwam eerder in de etappe dus ook al ten val. Het is voor Urán te hopen dat hij geen last heeft van zijn crashes, aangezien de renners woensdag finishen op de top van de Alto de Javalambre.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.