Van Aert over Teunissen: “Hoop dat we Mike niet hele voorjaar kwijt zijn”
Van Aert en Teunissen in Gent-Wevelgem 2020 - foto: Cor Vos
woensdag 17 februari 2021 om 09:42

Van Aert over Teunissen: “Hoop dat we Mike niet hele voorjaar kwijt zijn”

De kans is serieus aanwezig dat Mike Teunissen het hele klassieke voorjaar op zijn buik kan schrijven na een harde val op trainingskamp. Een hard gelag voor Wout van Aert, die stevig baalt dat zijn Nederlandse ploegmaat in de lappenmand ligt. “Dit is natuurlijk niet goed.”

“Het gaat niet de goede kant uit”, zegt Wout van Aert vanuit Tenerife tegen Het Nieuwsblad. “Met Mike en een goeie Tom Dumoulin hadden we drie pionnen gehad die in elke klassieker een finale konden rijden. Ik hoop dat we Mike niet het hele voorjaar kwijt zijn, maar dit is natuurlijk niet goed.”

Helemaal in de piepzak zit Van Aert nu ook weer niet, ondanks dat het uitvallen van de voormalige geletruidrager een aderlating zou betekenen. Hij geeft aan vertrouwen in zijn ploegmaats te hebben: “Met Edoardo Affini en Nathan Van Hooydonck hebben we versterking gehaald. Zij zijn hier ook op stage en dat ziet er echt goed uit.”

Timo Roosen is ook beter dan de voorbije jaren en reed al top vijftien in de Ronde”, vervolgt hij. “Pascal Eenkhoorn is een jonge gast die echt goed was in de Omloop vorig jaar, maar dan minder in het najaar. Iedereen weet nu dat we monumenten kunnen winnen en dat zal mentaal ook een groot verschil maken.”

Wat de blessure van de 28-jarige Teunissen precies is, wordt nog onderzocht. Het is volgens de laatste berichten geen beenbreuk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.