Van Avermaet: “Dit is heel speciaal voor een Belg”
Foto: Sirotti
zaterdag 27 februari 2016 om 17:58

Van Avermaet: “Dit is heel speciaal voor een Belg”

Greg van Avermaet sleepte deze maand in Qatar en Oman al heel wat ereplaatsen in de wacht, maar zijn eerste overwinning van het seizoen kwam er uiteindelijk heel wat dichter bij huis. In Gent beleefde de 30-jarige BMC-renner een droomstart van het klassieke voorjaar met winst in de Omloop Het Nieuwsblad. “Dit is heel speciaal voor een Belg”, vertelde hij na afloop bij Sporza. “Ik reed de perfecte sprint en ben zielsgelukkig.”

Bij het ingaan van de slotkilometer was Van Avermaet vooral beducht voor de sprint van Peter Sagan en daarom besloot hij om vroeg aan te gaan. “Ik werd moe en Sagan is toch zeer snel. Ik wou als eerste aanzetten en denk dat ik hem een beetje verrast heb”, analyseerde hij. “Ik ben van mijn eigen sterkte uitgegaan. Dat is nog altijd de beste aanpak.” Sagan werd uiteindelijk tweede van de kopgroep, die in totaal uit vijf renners bestond.

“Wil nu ook Stade Bianche winnen”
Voor Van Avermaet is het nu zaak om de goede vorm door te trekken. Volgend weekend staat in Italië de Strade Bianche op het programma, een wedstrijd die hij hoog op zijn verlanglijstje heeft staan. “Elke klassieke renner die daar ooit is geweest, houdt van die wedstrijd en wil er graag winnen. Samen met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is dat een van mijn drie favoriete koersen.” Vorig jaar werd hij er tweede, vlak achter Zdenek Stybar.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
27 februari 2016 18:08
Het is hem gegund!
27 februari 2016 18:21
En hoe ... proficiat Greg! Zoals onze zuiderburen zeggen... 'we gaan nog veel van u zien' :-)
27 februari 2016 23:19
Deze man mag niet in de schaduw staan van Gilbert andersom kan ik mee leven. Wat mij betreft gelijk aan Sagan, maar dan rustig persoon. Hopen dat hij nog veel mag winnen.
28 februari 2016 00:28
Wat gebeurde er met Kristoff? Mechanische pech of gewoon gelost?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.