Van Avermaet: “Heb mijn ticket voor Rio wel verdiend”
Foto: Sirotti
donderdag 7 juli 2016 om 08:39

Van Avermaet: “Heb mijn ticket voor Rio wel verdiend”

Greg van Avermaet wil na de Tour de France graag door naar Rio de Janeiro om daar de olympische wegwedstrijd te rijden. De Belg van BMC heeft echter nog steeds geen duidelijkheid gekregen van bondscoach Kevin De Weert en dat steekt hem. “Ik ben het een beetje beu om me altijd maar te moeten bewijzen”, vertelde de winnaar van de Tourrit naar Le Lioran gisteravond aan de NOS.

De Weert mag namens België vijf renners meenemen naar Brazilië. Hij heeft één plaatsje ingeruimd voor een klassieke renner en zal daarbij kiezen tussen de huidige geletruidrager en zijn ploeggenoot Philippe Gilbert. “Er zouden toch meer opties moeten zijn dan te kiezen tussen Gilbert en mij”, vindt Van Avermaet. “Ik vind dat ik mezelf al wel genoeg heb bewezen, ook zonder deze prestatie in de Tour. Ze weten ondertussen toch wel wat ik kan en wat ik niet kan. Op één dag ben ik tot veel in staat, denk ik.”

“Gele trui is voor Stig Broeckx”
Het tekent Van Avermaet dat hij na zijn dubbelslag in de Tour de tijd nam om stil te staan bij zijn onfortuinlijke landgenoot Stig Broeckx, die nog altijd in coma ligt. “Ik draag deze gele trui op aan mijn dochter Fleur en ook aan Stig. Vooral zijn familie gaat momenteel door een heel moeilijke tijd. Ik hoop dat hij er doorheen komt en wil hem op deze manier een beetje steun geven.”

“In deze hectische Tour vergeten we snel wat er in de Ronde van Belgie met hem is gebeurd”, gaat hij verder. “Ik vind het juist een goed moment om daar nog even bij stil te staan.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2016 08:47
Hij verdiend het wel om te gaan, maar niet door de prestaties in de tour. Hij overtuigd mij echt niet.
Deze overwinning zegt ook niet alles over zijn klasse, het is hen gegund om vooruit te blijven.
7 juli 2016 09:03
@Bazzz Daar heb ik uitleg nodig: Wat moet hij nog méér doen om jou te overtuigen? Alle truien pakken en Contador achterop meenemen? Wat verwacht je nog van iemand na een zeer straffe solo en een gele trui?
7 juli 2016 09:06
Dat ligt natuurlijk aan de selectie voorwaarden. Maar hem niet meenemen zou wel heel erg dom zijn.
Dit is de enige evenknie van Sagan. (ook vaak tweede geweest ) maar wat heeft Van Avermaet veel bijgeleerd en wat is hij sterk. Bijna niets verloren aan tijd de laatste 25 km.
7 juli 2016 09:17
In rit 2 eindigde hij in een sprint bergop rond plek 10, die toch wel enigszins gemaakt was voor hem.
Persoonlijk vind ik dit een gestolen rit, ze lieten hen gewoon rijden. En natuurlijk is de laatste 20 km erg knap, maar daarvoor moest hij al bijna lossen. En had hij het ook verdiend als het peleton wel voor de overwinning hadden gestreden en hem had bijgehaald op welk moment dan ook?
7 juli 2016 09:39
Een gestolen rit? Je doet nou net alsof v Avermaet de helft van de rit aan de motor heeft gehangen... Hij was het snelst van start naar finish, heeft niet verzaakt in de kopgroep en was duidelijk de sterkste in de kopgroep, ergo: hij heeft verdiend gewonnen.
7 juli 2016 09:40
@Bazzz
Ik vraag me af hoe Van Avermaet je nog verder kan overtuigen. De beste Belgische renner van dit moment die je op heel veel verschillende soorten terrein als kopman kan uitspelen. En dit jaar heeft hij ook geleerd finales slim te rijden.
7 juli 2016 09:42
Die selectie heeft hij zeker binnen. Wat een klasse bergop. Ik zou ook durven zeggen dat De Gendt zijn selectie verdiend heeft maar die zit niet eens in voorselectie.
@bazzz, gestole overwinning ? Hij rijdt een ras aanvaller/klimmer De Gendt er los af, hij laat topklimmers als Majka bergop geen seconde naderen. Een sole over 17 over een parcour met een serieuze %. En 'als het peloton voor de overwinning zou hebben gestreden' dan zou elke overwinning uit een ontsnapping gestolen zijn.
7 juli 2016 10:37
@BazzZ, volgens mij ben je gewoon aan het trollen en kijk hier je hebt je reacties.
Toprenner is Greg en gister een topoverwinning waar niets van gestolen is. Bazzz, zoek anders in het woordenboek op wat gestolen is, misschien dat jij het woord gemakkelijk bedoeld? Echter gemakkelijk was het ook niet.
7 juli 2016 11:01
Tja bondscoach De Weert heeft zich wat in nesten gewerkt door te stellen dat hij of Gilbert of Van Avermaet meeneemt.

Misschien dat hij er nog een draai aan geeft, want ze horen duidelijk alle 2 in Rio. Het is niet dat je als belgen over zoveel weelde beschikt dat je 1 van de enige 2 renners (misschien nog Wellens) die er iets kunnen uitrichten kan thuislaten.

En De Gendt had ik altijd meegenomen, zo'n nuttige renner als knecht of in de vroege vlucht.
7 juli 2016 11:06
Vervaeke, De Plus, De Clercq en anderen mogen dan wel klimmers zijn, maar maken zelfs dan nog minder kans om te winnen dan een Gilbert of Van Avermaet denk ik.
7 juli 2016 11:38
Moet gewoon mee en gaat gewoon mee. Ik vind gisteren daarvoor juist een meer dan prima bewijs.
7 juli 2016 12:04
Hij werd gisteren nog (terecht) de beste Belgische renner van de laatste drie jaren genoemd. Dit lijkt me toch geen moeilijke keuze. Dat de zege van gisteren gestolen zou zijn is zowel lachwekkend als beledigend.
7 juli 2016 13:05
Had gewoon Gilbert, GVA, Wellens, De Gendt en De Plus of Vervaeke moeten zijn.
Je kan toch moeilijk of GVA na gisteren of Gilbert na het BK thuislaten.

@Bazzz: wat een hoop onzin. Dan verdient inderdaad geen enkele vluchter het. Heb jij ooit op een fiets gezeten? Het is net iets zwaarder met de wind in je snuit dan in een peloton meedrijven. Maar als het peloton ze zou gegrepen hebben en Purito spurt op het einde naar een zege, dan zou het wel mooi en verdiend zijn? Greg wint hier een rit die op papier te zwaar is voor hem op een prachtige wijze, punt. Laat een Froome of Quintana maar eens proberen een vlakke etappe te winnen. Dat deed alleen Aru in de Dauphine op geweldige wijze.
7 juli 2016 14:21
@VDB44
Natuurlijk heeft bazzz nog nooit op een fiets gezeten, anders zou hij zoiets gewoon niet zeggen.

@bazzz
Weet je wat het is om 180km met je snuit in de wind tussen de 45 en 50km/u te rijden? Laat staan daarna nog een aanval te plaatsen. Ik daag je uit.
Hoe kan je een rit meer verdienen dan er gewoon zelf vol voor te rijden...
7 juli 2016 14:36
Als de Belgen eruit zijn kunnen de Nederlanders aan de bak : poels mee in deze vorm ?Of is hij aan het verstoppen ?
7 juli 2016 14:39
@Dekker
Ik denk het tweede. Volgens mij is het lossen van Landa en Poels gewoon bewust. Hebben de opdracht gekregen om puur op het metertje te kijken en zich te sparen voor de derde week. We weten van SKY dat ze hun helpers 'uitkiezen'.
7 juli 2016 15:33
Haha die Bazzz hier is precies de nar van dit forum. Sinds gisteren al heel veel (positieve) reacties gelezen op de winst van Greg, maar deze reactie sprint er toch wel uit. Je bent een echte kenner man!! Benieuwd wie vandaag de ritzege 'steelt'.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.