Van der Breggen verrast door ontbreken Tour of California: “Een groot verlies”
foto: Cor Vos
woensdag 6 november 2019 om 17:40

Van der Breggen verrast door ontbreken Tour of California: “Een groot verlies”

Anna van der Breggen was verrast toen ze hoorde dat de Tour of California niet doorgaat komend jaar. De tweevoudige winnares was juist onder de indruk van de wedstrijd en noemt het ontbreken van de koers op de kalender ‘een groot verlies’.

Vorige week werd bekend dat de Tour of California, voor zowel de mannen als de vrouwen, in 2020 niet terugkeert op de internationale wielerkalender. Volgens organisator Kristin Klein werd het elk jaar lastiger om de wedstrijd weer te organiseren, waardoor ze gedwongen werd opnieuw na te denken over de toekomst. “We zijn momenteel op zoek naar een businessmodel dat ons toestaat om de ronde in 2021 opnieuw te lanceren.”

Tweevoudig winnaar Anna van der Breggen was verrast door de afgelasting van de koers. “Ik was er in mei en toen was de organisatie nog zo enthousiast. Ze hadden veel plannen voor de wedstrijd om alles beter te doen”, vertelt ze aan Cyclingnews. “Voor ons als Europese renners was het een echte ervaring. We reden er ook op hoogte, wat we normaal niet in Europa doen. Al deze dingen maakten deze wedstrijd echt speciaal.”

Onverwacht gat
De Tour of California is al de derde koers die niet terugkeert op de Women’s WorldTour-kalender: de Baskische koers Emakumeen Bira ontbreekt om economische redenen, terwijl de Prudential RideLondon Classique vanwege conflicterende data met de Ladies Tour of Norway geschrapt is. Met het wegvallen van de Tour of California en de Emakumeen Bira is er in mei een onverwacht gat ontstaan op de wedstrijdkalender.

Volgens Van der Breggen zullen de topteams die periode overbruggen middels trainingskampen. “Dit jaar ging ik naar Californië en bleef ik in de Verenigde Staten voor een hoogtestage. Dat zal ik niet meer doen. Maar er blijven altijd dingen over die je kunt doen, zoals trainingskampen elders.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.