Van der Breggen wint in Plouay, De Vuyst zevende

zaterdag 31 augustus 2019 om 16:55
Van der Breggen wint in Plouay, De Vuyst zevende

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen heeft de Grote Prijs van Plouay gewonnen. De renster van Boels-Dolmans kwam na een wedstrijd van 128,6 kilometer solo als eerste over de finish.

Ondanks de nodige aanvalspogingen, duurde het even voordat een groepje rensters weg wist te blijven. Een groepje met onder meer wereldkampioene Van der Breggen en Europees kampioene Amy Pieters deed een poging, maar werd kort gehouden door het peloton. In een harde koers begon de meervoudige beklimming van de traditionele scherprechter Côte Ty Marec zijn tol te eisen. Het zorgde ervoor dat het peloton steeds verder uitdunde.

Het tempo in de finale bleef hoog. Het regende aanvallen en uiteindelijk had een versnelling van Van der Breggen succes. Alena Amialiusik (Canyon SRAM), Soraya Paladin (Alé Cipollini) en Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) gingen in de tegenaanval, maar slaagden er niet in om tot bij Van der Breggen te komen. Het trio werd weer ingerekend door het peloton.

Tijdens de beklimming van de Ty Marec hield Van der Breggen stand. Tijdens de laatste kilometers richting aankomstplaats Plouay kregen de achtervolgers haar in het zicht, maar Van der Breggen wist uit de greep van het peloton te blijven. Ze passeerde vlak voor een jagend groepje achtervolgers als eerste de finish.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.