Van der Haar: “Mathieu is bijna niet bij te houden”
Foto: Cor Vos/Giant-Alpecin (archief)
woensdag 6 januari 2016 om 08:47

Van der Haar: “Mathieu is bijna niet bij te houden”

Lars van der Haar wil aankomende zondag in Hellendoorn een derde nationale titel veldrijden aan zijn erelijst toevoegen. De crosser van Giant-Alpecin weet echter ook dat het een hels karwei gaat zijn. “Mathieu van der Poel is gewoon beter dan ik”, bekent Van der Haar in De Telegraaf.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Snel NK-parcours
Voor de 24-jarige veldrijder werd het Nederlands kampioenschap van 2014 als uittredend kampioen een teleurstelling. Mathieu van der Poel – dan nog 19 jaar – besliste kort voor tijd om het NK ook bij de profs te rijden en won met ruime voorsprong. Na Mathieu’s broer David werd Van der Haar ‘pas’ derde. Ook in Hellendoorn krijgt de Giant-Alpecin-crosser een zware dobber aan MvdP. “Het parcours is niet erg selectief, heb ik gehoord. Nou, als het snel is, wordt het echt een hels karwei Mathieu de baas te zijn. Hij rijdt zo verdomd hard rond, dat hij bijna niet is bij te houden. Maar ik probeer het wel.”

Meesterpieker
De Belgen noemden de Woudenberger al de ‘meesterpieker’. Daar waar Van der Haar kruisjes gezet heeft, weet hij het huidige seizoen ook te winnen. Waaronder het Europees kampioenschap, waar hij de op dat moment onklopbaar geachte Wout van Aert de pas af sneed. “Het zou super zijn, mocht dat scenario zich zondag herhalen met Van der Poel”, hoopt Van der Haar. “Ik wilde op m’n top zijn in de Wereldbeker van Valkenburg, op het EK en straks op het WK in Zolder, eind januari. De eerste twee doelen zijn bereikt en het parcours van Zolder ligt me goed. Ik doe er alles aan het gat met die twee mannen te verkleinen, en ik verbeter me elk jaar nog”, kijkt hij ook al vooruit naar het WK.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
6 januari 2016 09:30
bijna niet dus ook bijna wel
6 januari 2016 09:56
Ik zou dit WK graag willen zien maar gaat dat überhaupt ?
6 januari 2016 10:03
Wat een heerlijke renner vind ik dit. Allereerst een toppper in het veld en verder zeer prettig om naar te luisteren in interviews. Wat balen voor hem, zo professioneel gedreven, dat wonderkind MvdP (en Van Aert) alles op een hoop rijdt. Ik blijf fan en hoop dat hij z'n passie voor het veld niet verliest en jaar in jaar uit mee gaat blijven strijden om de knikkers.
6 januari 2016 10:32
Het nk is niet te zien bij de NOS het veldrijden tel daar niet als een sport
6 januari 2016 10:38
Ik gun het Lars als geen ander om WK te worden, er liggen ook nog best kansen voor hem!
6 januari 2016 13:35
Is het NK veldrijden niet op tv? Dat is jammer zeg. Ik heb wel bewondering voor Van der Haar, hoe hij z'n capaciteiten benut en gedrevenheid toont. Kennelijk kiest hij punten om te pieken, slim.
6 januari 2016 16:30
Jammer dat dit niet op TV te zien is, al is het wel enigszins te begrijpen omdat er bijna geen serieuze deelnemers mee doen op een NK veld itt tot NK weg.
6 januari 2016 17:36
NK mooi dichtbij dit jaar, slechts 10 km van mijn huis
6 januari 2016 18:06
Ach, het BK op Sporza is gelukkig ook leuk om te kijken. Eerlijk van VdH, MvdP is idd echt een wonderkind en kan overal winnen. Ik hoop dat zondag Mathieu hm pakt en VdH in Zolder later deze maand.
7 januari 2016 15:12
Misschien op ziggo of omroep Brabant te zien.
7 januari 2016 15:48
Net even geïnformeerd en het wordt nergens uitgezonden. 't Zal een liveticker worden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.