Van der Poel: “Dit is de grootste ontgoocheling uit mijn carrière”
foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl
zondag 29 januari 2017 om 16:42

Van der Poel: “Dit is de grootste ontgoocheling uit mijn carrière”

Mathieu van der Poel is in tranen na zijn zilveren medaille op het WK. Vier lekke banden zorgden ervoor dat hij zijn vorm in de laatste rondes niet kon etaleren. “Dit is gewoon pure pech”, treurt Van der Poel na afloop bij Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Laatste lekke band was er teveel
Na drie lekke banden kon Wout van Aert pas terugkeren bij een ontketende Van der Poel. “Die eerste drie lekke banden kon ik bekomen. In het wiel van Wout kreeg ik nog meer vertrouwen. Maar de laatste lekke band kostte te veel kracht en tijd. Ik had het toen ook gehad. Ik heb geprobeerd te vechten, maar het kostte gewoon heel veel kracht. […] Het is helemaal niet leuk om door pech een wedstrijd te verliezen. Dit is mijn grootste ontgoocheling tot nu toe.”

Waar Van Aert voor andere banden en een andere bandenspanning koos, was dat in het kamp van Van der Poel niet besproken. “Voor mij is het WK een wedstrijd zoals alle andere”, legt onze 22-jarige landgenoot uit. “Dit is gewoon pech. In Namen liggen op een halve ronde ook honderd stenen en daar reed ik niet lek. Dit is gewoon pure pech. Ondanks de grote ontgoocheling heb ik me een uur lang geamuseerd op echt een crossparcours. Ik kan de knop omdraaien. Maar dit blijft wel even hangen.”

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
29 januari 2017 16:46
Ik kan begrijpen dat hij in emotie de tactische materiaalkeuzes afdoet als onzin, maar dit is gewoon heel professioneel van kamp Van Aert. Denk dat VdP inderdaad meer kracht had, maar WvA deed natuurlijk wel meer dan alleen maar dichterbij rijden wanneer VdP pech had.

VdP was een vele malen mooiere winnaar geweest, maar blijkt nu een puberale verliezer.
29 januari 2017 16:50
Wiebipedia: die reactie van jou is 100x meer puberaal dan die van van der Poel...
de reactie van van der Poel is er gewoon een van totale ontgoocheling.
29 januari 2017 16:53
@Wiebipedia: Een puberale verliezer? Jammer van die laatste zin, verder een prima analyse.

Lijkt me vrij normaal dat Van der Poel zeer teleurgesteld is met de wijze waarop hij verliest van Van Aert. Van Aert heeft ook gewoon geluk gehad dat hij geen lek heeft gereden. Maar goed, soms heb je geluk nodig om te winnen. Heel zuur wat er vandaag is gebeurt , maar volgend jaar een nieuwe kans voor van der Poel!
29 januari 2017 16:54
Een half uur lang jankend iedereen te woord staan hoe zielig je bent vindt jij gewoon normaal gedrag? Natuurlijk is hij teleurgesteld en nog jong, maar kom op zeg. Geef ook gewoon credits aan de man die wint.
29 januari 2017 16:56
ik hoop dat zijn entourage wel beseft dat de materiaalkeuze een rol heeft gespeeld. verder alweer een verloren jaar, dat je een groot gedeelte van het seizoen gedomineerd hebt is niet meer van belang.
29 januari 2017 16:57
Als winst van materiaalkeuze afhangt dan is natuurlijk wat mis met het parkoers. Dikke onzin om de keuze voor materiaal dan professioneel te noemen. Dat is weer echt zoiets als dat een tackle in het voetbal professioneel wordt genoemd. Dan houdt je niet echt van de sport. Desalniettemin denk ik dat het verschil tussen Van Aert en Van der Poel vandaag niet ver uit elkaar had gelegen wanneer ze hetzelfde materiaal hadden gehad. Dus Van Aert is zeker geen onterechte wereldkampioen. Hopelijk volgend jaar gewoon een wereldkampioenschap waarin het om het echte veldrijden gaat en niet het materiaal.
29 januari 2017 16:57
Knap hoe professioneel Mathieu hier mee omgaat. Ik had na de finish denk ik mijn fiets in de hekken gegooid en ik was als statement niet op het podium gaan staan.
29 januari 2017 16:59
En wat heeft Adri te zeggen? Verslagen op kennis en tactiek door 'jankerd' Albert.

Vond 't ook juist netjes om zo teleurgesteld toch de sporza studio enz in te gaan. Weinig puberale reactie. Verder prima analyse idd.
29 januari 2017 17:01
En nu maar snel de weg op.
29 januari 2017 17:02
Ik zie niet veel mis aan die reactie van Mathieu. Hij voelde zich goed en verliest op een klotemanier. Hij zegt ook helemaal niet dat hij sowieso sterker was. De teleurstelling is zeer groot en dat is begrijpelijk.
29 januari 2017 17:07
Bij zoveel lekke banden is geen sprake meer van Pech. MvdP en de rest hebben verloren van een team dat de betere bandenkeuze heeft gemaakt. Net zoals dat kan gebeuren bij F1.

Dit is niet zomaar een wedstrijd, dit is het WK. En dan moet je zo min mogelijk aan het toeval overlaten. En misschien eens wat meer met je omgeving overleggen. Wellicht dat Groenendaal daar iets in kan betekenen
29 januari 2017 17:07
Ik kan me er wel wat bij voorstellen hoe Matthieu zich voelt. Als topsporter moet je niet teveel relativeren, en als je voelt dat je fysiek in orde bent dan is verlies door materiaalpech erg zuur. Dat zal Wout van Aert eerder dit seizoen ook zo gevoeld hebben die keren dat hij zijn kansen om zeep zag met een aflopende ketting. Dat de ontgoocheling zo groot is zal alles te maken hebben met de enorme motivatie en wil om hier te winnen. Dan is de tegenvaller des te groter, en voor mij siert dat een sportman als hij zijn emoties dan toont. Waarom zou je alleen mogen lachten bij vreugde en niet de tranen de vrije loop laten bij een desillusie.
29 januari 2017 17:10
Prima en gelet op de omstandigheden zeer begrijpelijke reactie van een uiteraard teleurgestelde vd Poel.
29 januari 2017 17:10
Laat die knul lekker verdrietig zijn. Dat maakt dit soort televisie toch prachtig, en zo puur
29 januari 2017 17:18
Nu snel de weg op. Dit is geen sport meer.
29 januari 2017 17:20
Al die mensen die steeds roepen dat vdp snel de weg op moet: kun je wel willen, maar volgens mij gaat het niet gebeuren. Hij heeft sowieso nog een contract tm 2018 en geeft aan dat uit te dienen en bovendien fietsen op de weg maar saai te vinden....
29 januari 2017 17:21
Vraag me trouwens wel af hoe het plots zo erg is gesteld met het parcours. Bij de beloften was er toch bijna geen sprake van pech, en nu plots iedereen 5 keer?
29 januari 2017 17:22
Los van het feit wat de invloed is geweest van de materiaalkeuze (of gewoon veel geluk), het kan toch niet zo zijn dat het op een WK-parcours zóveel lekke banden regent. Het had nooit op deze grond verreden mogen worden.
29 januari 2017 17:23
@kingstown
Jij zit zeker niet op twitter..
29 januari 2017 17:27
Kingstown is a karma?
29 januari 2017 17:27
Prachtige emotie!
29 januari 2017 17:32
Als Matthieu nu in de dagen/weken vooraf wat meer met materiaalkeuze bezig geweest was in plaats van kansloze mediaoorlogjes uitvoeren tegen een aantal Belgen..... En ja k ben Nederlander, maar geef mij vd haar maar. Die jongen fietst gewoon lekker en heb k nog nooit druk zien maken om al die randzaken rondom WK's
29 januari 2017 17:33
Puberale reactie? Als je na zo een race en nog zo vol emoties zit, dan ben je juist een echte vent als je dan toch voor de camera gaat zitten.

Je kan ook gaan douchen.
29 januari 2017 17:35
Wie zet er nu ook een parcours met zoveel lekke banden uit...?
29 januari 2017 17:35
En een aangepaste fiets speciaal voor Parijs Roubaix vinden we wel normaal. Alle mensen die hier over vallen snappen 't niet helemaal, al vond ook ik dat dit WK ontsierd werd door alle geleden pech.

Nu snel de weg op: laat vdp maar lekker z'n eigen ding doen, maar laten we vooral blij zijn dat het wegseizoen begint!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.